Сигорни Уивър за филма “Пак ли ти?”

25.09.2010 г.
Сигорни Уивър за филма “Пак ли ти?”В комедията “Пак ли ти?” звездата Сигорни Уивър  изпълнява ролята на Рамона, богатата леля на Джоана (Одет Юстман), която пристига от Европа за да присъства на сватбата на племенницата си.

Но срещата с останалите гости, които се оказват и стари познати на Рамона, ще доведе до множество комични ситуации. По време на пресконференция свързана с предстоящата премиера на филма, Сигорни Уивър отговори на въпроси свързани с общата работа с другата звезда на филма Джейми Лий Къртис и разкри преживяванията си от снимките.

Познавахте ли се с Джейми Лий Къртис преди началото на снимките?

Срещали сме се само веднъж, но сме работили в еднакви жанрове и имаме много общи познати. Но изглежда, че трябваше да се появи сценария на “Пак ли ти?”, за да можем да работим заедно в общ филм. Може да се нарече и щастлива случайност.

Колко време снимахте сцената в басейна?

Всичко стана много бързо – заснехме го в края на снимачния период. И за Джейми и за мен това беше страхотно преживяване, защото във филма трябва да се мразим докато в живота сме много добри приятелки.

Как работехте с Кристен Бел и Одет Юстман?

Много хора ме питаха, поради факта че съм в бизнеса от много години, дали съм съветвала Кристен и Одет по време на снимките. Истината че тези момичета са наясно с абсолютно всичко и винаги, без изключение, бяха напълно подготвени за всяка сцена. Толкова подготвени хора като тях нямат нужда от напътствия от по-възрастните. Кристен е страхотна в общите ни сцени. Знае как да реагира на моите реплики и това много ме улесняваше. А Одет е една от най-отдадените млади актриси работещи днес - тя притежава уникална красота и свеж талант, и според мен й предстои блестяща кариера. Сигурна съм, че и Джейми ще каже същото за тези две момичета. А зрителите ще се убедят като видят филма.

Кое за Вас бе най-голямото предизвикателство в този филм?

Нямаше такова. И това се дължи най-вече на режисьора Анди Фикман, който постоянно ни окуражаваше и ни даде пълната свобода да импровизираме. Много се забавлявах докато снимахме, и много се радвам че имах възможността до изиграя Рамона. Интересното при нея е че независимо от действията си, тя е винаги доволна от себе си. А и приемайки тази роля получих възможността да работя отново с Виктор Гарбър, който е един от любимите ми хора. Последният път когато работехме заедно бе преди много години, а ето че сега се срещнахме пак. И двамата сме нюйоркски актьори и започнахме да навлизаме в актьорския занаят по едно и също време. Липсваше ми работата с него.

В “Пак ли ти?” участва и Бети Уайт. Как беше работата с нея?

Бети е на 87 години и е една от най-активните жени в света. Не мисля, че съм виждала нещо подобно преди и изпитвам огромно уважение към нея. Тя е американско съкровище и е човек преживял толкова много през живота си. Радвам се, че след участието й в “Предложението” хората отново заговориха за нея. Сега всеки знае коя е Бети Уайт, дори и тийнейджърите.

Какво мислите за дрехите, които трябваше да носите във филма?

Това беше най-забавната част. Най-много харесвам шаловете които моята героиня трябваше да носи. Тя си мисли, че изглежда най-шик, но всъщност не е точно така. Всичките накити и бижута...просто е прекалено. В живота аз съм жена, която не излиза с дамска чанта. Всичко слагам по джобовете си и не нося бижута и други аксесоари. А Рамона е обратното на това, и може би това е причината заради, която си прекарах страхотно снимайки филма. Просто имах възможността да изиграя образ който няма нищо общо с мен.

Какви проекти Ви предстоят?

Предстои ми да участвам във “Vamps” на Ейми Хекерлинг, където ще играя вампир. След това ще снимаме “The Cold Light of Day” в Испания. После, в зависимост от развитието на сценария, се надявам да направя една все още неозаглавена, но доста обещаваща комедия с Кейт Бекинсейл.”

"Аватар 2" присъства ли в плановете Ви?

Не ми е разрешено да говоря за това, но както се казва – всичко е възможно в един научнофантастичен филм.

И последно, нещо ново за “Ловци на духове 3”?

Филмът със сигурност ще бъде направен. Режисьорът Айвън Райтман ми се обади и сподели, че се работи върху сценария.

Българската премиера на комедията “Пак ли ти?” ще се състои на 29 октомври 2010 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.