Томас Хейдън Чърч - в черната комедия “Killer Joe”

07.10.2010 г.
Томас Хейдън Чърч - в черната комедия “Killer Joe”Номинираният за „Оскар” Томас Хейдън Чърч (“Спайдър-мен 3”) ще се присъедини към Матю Макконъхи (“Призраци на бивши гаджета”) и Емил Хърш („Сред дивата природа”) в новия филм на режисьора Уилям Фридкин – независимата черна комедия “Killer Joe”.

Филмът е базиран на едноименната бродуейска пиеса от 1998 година на носителя на "Пулицър" Трейси Летс, в която участваха актьорите Скот Глен, Сара Полсън, Майкъл Шанън и Аманда Плъмър.

Сюжетът на филмовата адаптация ще разказва за на пръв поглед нормални брат (Хърш) и сестра, които тайно планират убийството на властната си майка, а крайната им цел е да се доберат до парите от застраховката й. Тъй като не разполагат с нужния кураж, те решават да наемат Джо (Макконъхи) – завеян полицай през деня, и професионален поръчков убиец през нощта, известен в престъпните среди като Джо “Killer” Купър. Без да се замисля той приема поръчката, но много скоро всички замесени в заговора разбират, че потенциалната жертва няма намерение да се предаде лесно.

За момента не се разкрива каква ще бъде ролята на Томас Хейдън Чърч и не са избрани актриси за ролите на майката и сестрата. Въпреки това, продукцията се движи по график и режисьорът Фридкин разкри, че ”Killer Joe” ще бъде много забавен и нестандартен филм, с черен хумор в стила на “Войната на семейство Роуз” и “Мансардата”.

Сценаристът на филма е създателя на оригиналната пиеса Трейси Летс, а продуценти ще бъдат Никълъс Шартие (“Войната е опиат”) и Скот Ейнбиндър (“Заветът”). Независимата компания Voltage Pictures финансира проекта, а отделения бюджет е 10 милиона долара. Снимките започват в началото на следващия месец в Ню Орлиънс, премиерата е насрочена за 2011 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.