Матю Макконъхи и Райън Филипи - в криминалната драма “The Lincoln Lawyer”

23.12.2010 г.
Матю Макконъхи и Райън Филипи - в криминалната драма “The Lincoln Lawyer”След по-малко от четири месеца ще се състои премиерата на криминалната драма “Адвокатът с Линкълна”, в която главните роли ще бъдат изпълнени от звездите Матю Макконъхи и Райън Филипи.

Филмът, който е базиран изцяло на едноименния роман на известния писател Майкъл Конъли, разказва историята успешен калифорнийски адвокат, който вместо в офис, работи на задната седалка на своя Линкълн.

Партньори на Матю Макконъхи и Райън Филипи ще бъдат носителката на “Оскар” Мариса Томей, Джон Легуизамо, Уилям Мейси, Джош Лукас и Майкъл Пеня.

Макконъхи ще изпълни ролята на Мики Халър, успял криминален адвокат в Лос Анджелис, чиито “офис” е задната седалка на луксозен Линкълн. Единствен помощник на Халър е Ърл (Лоурънс Мейсън), негов бивш клиент, който не само шофира колата, но и е винаги готов да даде ценни съвети.

През по-голямата част от кариерата си, адвоката е защитавал дребни престъпници и тийнейджъри, чието най-тежко престъпление е било обир на ценни вещи от богати възрастни хора. Но изненадващо и за самия него, Халър е избран да защитава плейбоя Луис Рулет (Райън Филипи), който е обвинен в побой и опит за убийство.

На пръв поглед лесния случай, изпълнен с много доказателства и свидетели, се превръща в смъртоносна игра, която застрашава не само Халър, но и неговата жена (Мариса Томей) и малка дъщеря.

Макконъхи: “Веднага след като прочетох книгата си казах, че от тази история ще се получи страхотен филм. Всичко пасваше перфектно – героите са хора, с които можем да се идентифицираме и отношенията между тях са много динамични.

Мики е интересен образ, защото е от този тип хора, които имат самочувствие и наистина мислят че са едни от най-добрите в професията си. Разбира се, винаги идва този определен момент който ще те тества, и тогава разбираш наистина колко си добър, и дали можеш да взимаш правилните решения. Лошото при Мики, е че в неговия случай залозите са прекалено високи и от начина, по който той ще си свърши работата зависи съдбата на неговото семейство.”

Режисурата на “The Lincoln Lawyer” е поверена на Брад Фърман, за когото това е втори игрален филм след криминалния екшън от 2007 година, “Смъртна заплаха”. Адаптираният сценарий е дело на автора на книгата Майкъл Конъли и Джон Романо (“Нощи в Роданте”), а Сидни Кимъл (“Смърт на погребение”) и Том Розенбърг (“Момиче за милиони”) продуцират лентата.

“The Lincoln Lawyer” ще тръгне по световните киноекрани от 18 март 2011 година.
Copyright © 2021 Dir.bg.