Крисчън Бейл и Шон Пен - в драмата “The Last Photograph”

14.04.2011 г.
Крисчън Бейл и Шон Пен - в драмата “The Last Photograph”Носителят на “Оскар”, Шон Пен, и звездата от “Американски психар”, Крисчън Бейл, ще изпълнят главните мъжки роли във военната драма “The Last Photograph”. Бейл все още не е подписал договор за участие, но е потвърдил желанието си да бъде част от проекта пред продуцента Джоуел Силвър.

От своя страна, Шон Пен, който наскоро отказа да участва в новия филм за Супермен, лично е изявил интерес към “The Last Photograph”, и разговорите между него и продуцентите са вече започнали.

За режисьор на продукцията е избран датчанина Ниелс Арден Оплев, който привлече вниманието на холивудските продуценти с филма си от 2009-та година, “Момичето с драконовата татуировка”. За Оплев, “The Last Photograph” ще бъде дебют в американското кино.

Действието на военната драма ще се развива в Афганистан, а сюжета ще разказва за военен кореспондент (Крисчън Бейл), който се оказва единствения оцелял след изненадващо нападение над група американци.

Шон Пен ще се превъплъти в ролята на бивш офицер от специалните части, чиито близък роднина е бил част от нападнатата група, и който е взет за заложник от бунтовниците.

Кореспондентът се съгласява да помогне на офицера в издирването на отвлечения, и без да губят време, двамата мъже се насочват към най-опасните райони на Афганистан в които няма военно или дипломатическо присъствие.

Идеята за филма е на режисьора Зак Снайдър (“Sucker Punch: Измислен свят”), който в този случай ще бъде един от продуцентите, заедно с жена си Дебора Снайдър (“Пазителите”).

Вече готовия сценарий на “The Last Photograph”, дело на Кърт Джонстад (“300”), бива описван като комбинация между “Следотърсачите” и “Твърде лично”. Според представител на студиото Warner Bros, поради препълнените графици на Шон Пен и Крисчън Бейл, снимките на военната продукция ще започнат едва в началото на 2012-та година.

Warner Bros ще финансира и разпространява проекта, в сътрудничество със студиото на Джоуел Силвър и Робърт Земекис, Dark Castle Entertainment. Продуцентите заявиха, че за момента Крисчън Бейл не приема други оферти, и след като приключи с работата си върху седмия филм от поредицата за Батман, “The Dark Knight Rises”, той ще насочи вниманието си към “The Last Photograph”.

По първоначални данни, военната екшън-драма ще тръгне по световните киноекрани в началото на 2013-та година.
Copyright © 2020 Dir.bg.