Промениха премиерната дата на филма с Еди Мърфи, “Хиляда думи”

21.09.2011 г.
Промениха премиерната дата на филма с Еди Мърфи, “Хиляда думи”В началото на този месец бе разпространена новината, че комедийната звезда Еди Мърфи ще бъде водещ на следващата церемония по раздаването на филмовите награди “Оскар”. Това е и в основата на решението на компанията Paramount Pictures да промени премиерната дата на дългоочакваната комедийна драма “Хиляда думи” (“A Thousand Words”), в която Мърфи изпълнява главната роля.

Преди половин година, продуцента Ларс Уинтър заяви, че филма ще се завърти по кината от 13-ти януари, 2012-та година, но сега стана ясно, че за да се възползват максимално от гарантирания интерес на медиите към Еди Мърфи в дните след "Оскарите", от Paramount Pictures са отложили премиерната дата с около два месеца.

Представител на студиото потвърди пред списание Hollywood Reporter, че новата премиерна дата на “Хиляда думи” е 23-ти март, следващата година – близо един месец след като бъдат раздадени наградите “Оскар”.

Комедийната драма бе заснета в края на 2008-а година, но разногласията между студията Paramount Pictures и DreamWorks Pictures бяха основната причина поради която световната премиера беше отлагана многократно. Освен това се наложи и някои от най-важните сцени в лентата да бъдат презаснети напълно, тъй като реакцията на публиката от тестовите прожекции е била твърде негативна.

Сега, три години след края на снимките, от Paramount Pictures са доста по-уверени в качествата на “Хиляда думи”, и в комбинация с очаквания медиен интерес към Еди Мърфи след раздаването на "Оскарите", предвижданията са, че лентата ще се представи добре в бокс офис класациите. Във филма, Мърфи се превъплъщава в ролята на самовлюбен и устат собственик на успешна издателска къща, който бива уведомен, че му остават да изговори само 1000 думи преди да умре.

Режисьор на “Хиляда думи” е Браян Робинс, който работи за трети път с Еди Мърфи, след комедиите “Норбит” и “Срещи с Дейв”.

Робинс: “Бих работил с Еди Мърфи до края на живота си. Разбираме се само с един поглед и имаме еднакво чувство за хумор. За мен, “Хиляда думи” е най-добрия филм по който двамата сме работили. Да, по определение филма е комедия, но има няколко доста трогателни сцени, които го превръщат в нещо по-специално.”

Партньори на Еди Мърфи в комедийната драма са Клиф Къртис (“Вирус”), Джъстина Мачадо (“Последен изход 2”), Кери Уошингтън (“Фантастичната четворка”), Джон Уидърспуун (“Петък”) и Алисън Джани (“Лак за коса”), а един от продуцентите на филма е носителя на “Оскар”, Никълъс Кейдж. Новата премиерна дата на “Хиляда думи” го поставя в директна конкуренция с дългоочакваната филмова адаптация на романа-бестселър “Игрите на глада”.

Това обаче едва ли ще бъде сериозен проблем за лентата на Брайън Робинс, тъй като тя е насочена главно към семейната публика и по-малките деца, докато “Игрите на глада” е предназначен най-вече за тийнейджърите.

Сценарият на “Хиляда думи” е дело на Стийв Корен (“Една нощ в Роксбъри”) а Ларс Уинтър и Никълъс Кейдж продуцират, заедно с Норман Голайтли (“Целувката на Дракона”), Стефани Дейнън (“Не се плаши от тъмното”) и режисьора Браян Робинс.

Според информация от студиото Paramount Pictures, първия официален трейлър на “Хиляда думи” ще бъде качен в интернет до два месеца.
Copyright © 2024 Dir.bg.