Кърт Ръсел заменя Кевин Костнър във филма на Куентин Тарантино, “Django Unchained”

04.10.2011 г.
Кърт Ръсел заменя Кевин Костнър във филма на Куентин Тарантино, “Django Unchained”Следващият месец стартират снимките на дълго подготвяния уестърн на сценарист-режисьора Куентин Тарантино, “Django Unchained”. Продукцията е вдъхновена от филма от 1966-та година “Django”, в който италианския актьор Франко Неро изпълни главната роля на търсещия отмъщение стрелец Джанго.

Благодарение на успеха на филма, и неговото продължение “Django 2: il grande ritorno”, Джанго се превръща в един от най-известните герои на уестърн-жанра. Сюжетът на новата версия ще се различава значително, но Тарантино заяви, че за сметка на това, филма ще запази атмосферата на класическите уестърни от 50-те и 60-те години. За изпълнители на главните роли, режисьора е успял да привлече звездите Кристоф Валц, Леонардо Ди Каприо, Самюел Л. Джаксън и Джейми Фокс, който замени в последния момент Уил Смит.

Носителят на дне награди "Оскар", Кевин Костнър, също трябваше да участва в “Django Unchained”, но преди няколко дни бе оповестено, че поради несъответствия в графиците, актьора е бил принуден да се оттегли от проекта. Това изглежда не е било голяма пречка за Куентин Тарантино и студиото The Weinstein Company, защото вече са започнали преговорите с Кърт Ръсел, който ако приеме офертата за участие, ще изпълни овакантената от Костнър роля на садистичния и безмилостен надзирател на плантация, Ейс Уди. За Ръсел, това ще бъде втори общ проект с Тарантино, след “Бибрутално 1: Разходка Смърт”, от 2007-ма година.

Действието на “Django Unchained” ще бъде ситуирано щата Мисисипи, а сюжета ще разкаже за избягалия роб Джанго (Джейми Фокс), който се превръща в дясната ръка на виртуозния ловец на глави, доктор Шулц (Кристоф Валц). Спечелили си славата на едни от най-добрите в занаята, двамата мъже тръгват по петите на жестокия собственик на плантация Калвин Канди, който е поробил голяма част от приятелите и семейството на Джанго, включително и неговата съпруга, Брумхилда.

Освен вече споменатите актьори, в “Django Unchained” ще вземе участие и актрисата от "Hell Ride" Лора Кайоет, която ще се превъплъти в ролята на овдовялата сестра на героя на Леонардо Ди Каприо. Точно както Кърт Ръсел, Кайоет вече е работила веднъж с Куентин Тарантино – върху "Убий Бил 2". От The Weinstein Company заявиха, че актрисата вече е подписала договора за участие.

Леонардо Ди Каприо ще изпълни ролята на Калвин Канди, който освен робовладелец е и собственик на известния сред престъпниците клуб “Candyland”, в който жените биват принудени да проституират, а мъжете се бият до смърт в жестоки юмручни боеве. От своя страна, Самюел Л. Джаксън ще изпълни ролята на дясната ръка на Канди, Стивън, който отговаря за работещите в плантациите роби.

Сценарият на “Django Unchained” е написан от Куентин Тарантино, който освен това ще бъде и продуцент, в партньорство с Харви Уайнстийн (“Джей и мълчаливият Боб отвръщат на удара”), Стейси Шер (“Войната на семейство Роуз”) и Боб Уайнстийн (“Властелинът на пръстените: Завръщането на краля”).

Снимките на уестърна започват в средата на следващия месец, а екипа ще разполага с бюджет от около 70 милиона долара.

“Django Unchained” ще тръгне по световните киноекрани от 25-ти декември, 2012-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.