Почина великия актьор Велко Кънев

12.12.2011 г.
Почина великия актьор Велко КъневСлед тежко и продължително боледуване на 63-годишна възраст почина големият актьор Велко Кънев.

Актьорът се разболя през ноември 2009 г. и оттогава преживя няколко лечителни процедури в немска клиника в Аугсбург. Кънев се бореше с рак на гласните струни, който даде рецидив.

Според близки на Велко, той се притеснявал да събира пари за радиационното лечение и за нова химиотерапия. Предния път той плати за двумесечен курс 41 600 евро. Тогава парите бяха събрани след апел на председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Кметът на София Йорданка Фандъкова пък съдейства и за отпускане на 80 хиляди лева от Държавния фонд за лечение на българи в чужбина.

В последните седмици обаче състоянието на актьора се влоши и той се затвори в дома си.

Велко Кънев завършва ВИТИЗ през 1973 г. Той ще бъде запомнен с прекрасните си роли във филмите "Мъжки времена", "Оркестър без име", "Бон шанс, инспекторе!", "Да обичаш на инат" и много други. Заедно с Георги Мамалев и Павел Поппандов в началото на 90-те създава групата НЛО, която прави и свое телевизионното предаване. През 2008 е поканен в Царете на комедията.

През по-голяма част от творческата си кариера, Велко Кънев беше член на трупата на Народния театър "Иван Вазов", на чиято сцена изигра много и силни роли.

actualno.com
Copyright © 2024 Dir.bg.