Нова информация за за втората част на филма "ТОР: Богът на гръмотевиците"

13.12.2011 г.
Нова информация за за втората част на филма В средата на месец октомври, тази година, бе оповестена новината, че създателката на независимия хит “Чудовище”, Пати Дженкинс, ще поеме режисурата на продължението на фантастичния екшън "ТОР: Богът на гръмотевиците", който през изминалото лято донесе на студиото Марвел приходи от над 440 милиона долара. Стартът на снимките ще бъде даден в самото на начало на 2012-та година, а продуцентите определиха и точната премиерна дата на “ТОР 2” - 15-ти ноември, 2013-та година.

В продължение на повече от два месеца, Пати Дженкинс работеше заедно със сценариста Дон Пейн (“Фантастичната четворка и Сребърният сърфист”) по оформянето на сюжета и визията на продукцията, но само преди няколко дни се появи новината, че поради творчески различия с Марвел, режисьорката е напуснала окончателно проекта.

Веднага след тази информация се появиха слухове, според които старта на снимките ще бъде отложен, а вече определената премиерна дата ще бъде променена. Но за радост на почитателите на комиксовия герой Тор, продуцентите от Марвел отрекоха напълно слуховете, и не само заявиха, че премиерата на “ТОР 2” остава непроменена, но и разкриха че до средата на месец януари ще стане ясно кой ще поеме режисурата. За момента, основни кандидати за овакантената от Пати Дженкинс позиция са Алън Тейлър и Даниъл Минахан, който са най-известни с работата си по телевизионни сериали.

Тейлър е режисирал епизоди от популярни сериали като “Игра на тронове”, “Семейство Сопрано” и “Престъпна империя”, а името на Минахан се свързва с хитовите телевизионни продукции “Истинска кръв” и “Анатомията на Грей”. Още преди да започне работата по сценария на “ТОР 2”, източници от студиото Марвел разкриха, че намерението на продуцентите е да бъде привлечен режисьор, който досега не е работил по високобюджетен летен блокбастър, и затова не е изненадващо, че в момента Алън Тейлър и Даниъл Минахан са основните кандидати.

Освен информацията за двамата телевизионни режисьори, от Марвел също така разкриха, че се търси и сценарист, който заедно с вече споменатия Дон Пейн ще оформи финалния сценарий на “ТОР 2”.

За момента, кандидатите за тази позиция са трима – Джон Коли (“Господар и командир”), носителя на “Оскар” за работата си по “Криминале” Роджър Ейвъри, и Робърт Родат, отговорен за сценария на военния епос на Стивън Спилбърг, “Спасяването на редник Райън”. До края на годината ще стане ясно кой от тези трима сценаристи ще работи в партньорство с Дон Пейн върху “ТОР 2”.

Относно актьорския състав на филма, Крис Хемсуорт, който изпълни главната роля в "ТОР: Богът на гръмотевиците", вече потвърди намерението си да се завърне за продължението, а негова партньорка ще бъде отново Натали Портман.

За разлика от предшественика си, “ТОР 2” ще бъде заснет изцяло с триизмерни камери, и няма да се разчита на конвертиране по време на постпродукцията. Продуценти на фантастичния екшън ще бъдат Крейг Кайл (“Бийвъс и Бътхед оправят Америка”) и Кевин Фейги (“Хълк”), а бюджетът за снимки ще надвишава сумата от 160 милиона долара.

Триизмерният “ТОР 2” тръгва по световните киноекрани от 15-ти ноември, 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.