Уинона Райдър партнира на Крис Евънс и Рей Лиота в трилъра “The Iceman”

14.12.2011 г.
Уинона Райдър партнира на Крис Евънс и Рей Лиота в трилъра “The Iceman”Звездата от “Пришълецът: Завръщането” и “Луди години”, Уинона Райдър, е подписала договор за участие в криминалния екшън-трилър “Леденият” (“The Iceman”). Сценарият на дълго подготвяната продукция е базиран изцяло на публикуваната през 1994-та година книга “The Iceman: The True Story of a Cold-Blooded Killer”, която разказва истинската история на работещия за мафията наемен убиец Ричард “Ледения” Куклински.

Снимките на филма започват само след няколко дни, а партньори на Уинона Райдър ще бъдат актьорите Рей Лиота, Майкъл Шанън, Дейвид Шуимър и Крис Евънс, който миналия месец зае мястото на оттеглилия се от проекта Джеймс Франко.

Сюжетът на “Леденият” ще се фокусира върху пръв поглед обикновения семеен мъж Ричард Куклински, който всъщност е бил един от най-активните наемни убийци в Америка. Известен в престъпните среди като “Ледения”,  Куклински доби популярност с това, че след всяко убийство е замразявал тялото на жертвата си, и е успявал да прикрие напълно всички следи, които са могли да доведат до залавянето му. В годините от 1948-а до1986-та година Куклински  е причинил смъртта на над 250 души, но въпреки това никой от семейството и приятелския му кръг не го е заподозрял в нещо нередно.

Номинираният за “Оскар” Майкъл Шанън ще изпълни ролята на Ричард “Ледения” Куклински, а Уинона Райдър ще се превъплъти в образа на съпругата му Дебора. Първоначално, ролята на Райдър бе предвидена за актрисата от “Дони Дарко” Маги Джиленхол, чиито натоварен график обаче не й позволи да приеме офертата на продуцентите.

“Винаги съм бил голям почитател на Уинона Райдър и за мен ще бъде част да работя с нея. Тя успява да придаде дълбочина на образите си и въпреки, че героинята Дебора Куклински е доста по-сложен персонаж отколкото изглежда на пръв поглед, аз съм уверен, че тя ще се справи блестящо”, заяви режисьора на “Леденият”, Ариел Вромен, за когото това е първи голям холивудски проект.

Вече споменатите Крис Евънс и Рей Лиота ще изпълнят съответно ролите на Робърт “Софти” Пронж, най-добрия приятел и ментор Ричард Куклински, и мафиота Рой Демео, който многократно е разчитал на услугите на “Ледения”. Снимките на криминалния трилър започват този месец в град Детройт, щата Мичиган, а филмовия екип ще разполага с бюджет от 25 милиона долара. Според информация от студиото Millennium Films, снимачния период на продукцията ще продължи три месеца.

Освен режисьор на “Ледения”, Ариел Вромен е също така сценарист и продуцент, в партньорство с Лора Ристър (“Синята бездна”) и Тревър Шорт (“Праведно убийство”).

Световната премиера на базирания по истински случай филм ще се състои в края на следващата година. Точната дата все още не е определена.
Copyright © 2024 Dir.bg.