Фантастичният трилър “Хроники” ще има продължение

09.03.2012 г.
Фантастичният трилър “Хроники” ще има продължениеЗаснетият с бюджет от 12 милиона долара фантастичен трилър “Хроники” тръгна по киноекраните в началото на миналия месец, и до момента вече е натрупал над 100 милиона долара от прожекциите си по света. Този резултат превърна филма на режисьора Джош Транк в едно от най-печелившите заглавия на годината, и както обикновено се случва в подобни ситуации, в интернет пространството започват да циркулират слухове за планирано продължение.

В този случай, слуховете се оказаха верни, и малко по-рано днес от компанията 20th Century Fox обявиха официално че подготвителната работа по създаването на “Хроники 2” вече е започнала.

Сценаристът на оригиналната лента, Макс Ландис, ще оформи сюжета на втората част, но за момента не е сигурно дали Джош Транк ще се завърне отново на режисьорския стол. Благодарение на успеха на “Хроники”, Транк бе нает от студиото Сони Пикчърс да режисира високобюджетния екшън “Венъм”, и поради тази причина той най-вероятно няма да бъде част от екипа на “Хроники 2”. В най-скоро време се очаква официално изявление от 20th Century Fox по отношение на това кой ще поеме режисурата на бъдещото продължение.

Първият филм, заснет в документален стил, разказа историята на трима гимназисти, които след неочаквано откритие се сдобиват със суперсили, и това променя животите им завинаги. Все още няма информация относно сюжета на продължението, но сценариста Макс Ландис заяви че както оригинала, втората част “отново ще успее да изненада феновете на филмите за супергерои.”

Има слухове, според които изпълнителите на главните роли в първата лента, Дейн ДеХаан, Алекс Ръсел и Майкъл Б. Джордан, ще вземат участие и в продължението, но за момента няма официално потвърждение от компанията 20th Century Fox. Това което се знае е че “Хроники 2” ще разполага със значително по-голям бюджет от първата част и че ще бъде заснет в същата документална стилистика.

Работата по сценария на продължението се очаква да приключи до средата на лятото, а дотогава ще стане ясно и кой ще поеме режисурата.

Намерението на 20th Century Fox е “Хроники 2” да бъде завършен напълно до края на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.