Ал Пачино с главна роля в крими-драмата “Мангелхорн”

03.05.2013 г.
Ал Пачино с главна роля в крими-драмата “Мангелхорн”След като прекара изминалите няколко години работейки основно по комедии като “Ананас Експрес“,“Ваше височество“ и “Бавачката“ режисьора Дейвид Гордън Грийн насочва вниманието си към криминалната драма “Мангелхорн” (“Manglehorn”).

Проектът все още не е получил подкрепата на филмово студио, но Грийн и продуцентите вече разполагат с бюджет за снимки предоставен от независимата компания Worldview Entertainment. Сценарият на филма е напълно завършен, а малко по-рано днес беше съобщено, че за изпълнител на главната мъжка роля ще бъде привлечен носителя на “Оскар” Ал Пачино.

73-годишният акьтор все още преговаря с продуцентите на “Мангелхорн”, но според информация от Worldview Entertainment той е харесал сценария и до броени дни участието му ще бъде потвърдено официално. Режисьорът Дейвид Гордън Грийн ще търси подкрепата на студио-разпространител по време на тазгодишния кинофестивал в Кан и ако всичко протече по план снимките на филма ще стартират още в края на тази година. Сюжетът на криминалната драма ще се фокусира върху ежедневието на Ей Джей Мангелхорн (Пачино)– застаряващ жител на малко градче в провинцията, който се грижи за болната си котка, поддържа приятелство с местния банков счетоводител и се храни на едно и също място от години. Но много малко хора са наясно с неговото минало. Мангелхорн е всъщност ловък измамник, който преди 40 години е изоставил жената на мечтите си заради опасния начин по който си изкарва прехраната.

Но въпреки опитите му да започне отначало миналото продължава да го преследва и скоро се появява нова мистериозна опасност, която заплашва живота му и разкрива пред останалите жители неговите престъпни действия.

Дейвид Гордън Грийн: “Мангелхорн съжалява всекидневно за изборите които е направил преди години и затова, че е изоставил своята приятелка. Изведнъж всичко в неговия свят започва да се срива и нещата стават неконтролируеми. Пътешествието на този герой е много вълнуващо и трагично, защото той иска да върне времето назад и да промени нещата, но знае че това е невъзможно. Това което ми харесва в сценария е че има и много хумор, който много добре контрастира на по-сериозните моменти. “

За момента Ал Пачино е единствения актьор, чието име се свързва с “Мангелхорн”. Вече завършеният сценарий е дело на Пол Логън (“Снежни ангели”), а освен режисьор Дейвид Гордън Грийн е и изпълнителен продуцент.

В най-добрия случай до края на лятото ще бъде оповестен и цялостния актьорски състав на подготвяната криминална драма.
Copyright © 2020 Dir.bg.