Почина носителят на "Златен глобус" и "Еми" Джеймс Гандолфини

20.06.2013 г.
Почина носителят на Звездата от култовия сериал "Семейство Сопрано" Джеймс Гандолфини е починал по време на почивка в Рим. Това съобщи говорителка на HBO, на която се позоваха световните агенции и БТА.

51-годишният Гандолфини вероятно е починал от сърдечен удар.

Роден на 18 септември 1961 г. в Уестуд, щата Ню Джърси, едрият актьор бе най-известен с ролята си на лесно избухливия и объркан мафиотски бос от Ню Джързи Тони Сопрано в култовия сериал, който се излъчваше по HBO в периода 1999-2007 г. За нея той получи една награда "Златен глобус" и три "Еми".

До смъртта си Гандолфини участваше в снимките на нов сериал по платената американска кабелна телевизия, наречен "Криминално правосъдие".

Някои от най-известните филми с негово участие са "Последният замък", където си партнира с Робърт Редфорд, "Мексиканеца" с Джулия Робъртс, Брад Пит и Джин Хекмън; "8 ММ"; "Гражданско дело" с Джон Траволта и Робърт Дювал.


Джеймс Гандолфини предпочита да остави работата му да говори сама за себе си: “Аз съм актьор... Свършвам си работата и се прибирам вкъщи. Какво правя след това не представлява интерес за никого”.
Copyright © 2024 Dir.bg.