Книгата на Стивън Кинг “Лошо малко дете” ще бъде превърната в игрален филм

07.05.2014 г.
Книгата на Стивън Кинг “Лошо малко дете” ще бъде превърната в игрален филмСъс сигурност може да се каже, че когато стане дума за адаптиране на литературни творби за малкия и големия екран Стивън Кинг е един от най-предпочитаните от Холивуд писатели. От 1976-година досега романите и кратките новели на Кинг са се сдобили с над 100 филмови и телевизионни адаптации, сред които се открояват “Изкуплението Шоушенк”, “То”, “Зеленият път” и “Гробище за домашни любимци”. Интересът на холивудските студия към творчеството на 66-годишния автор продължава да бъде голям и в момента се разработват няколко игрални продукции, които са вдъхновени от неговите творби.

Една от тези продукции носи заглавието “Лошо малко дете” (“Bad Little Kid”) и ако всичко протече по план неин режисьор ще бъде небеизвестния френски документалист Лорен Бузеро (работил по няколко документални ленти за култовите заглавия “Джурасик парк” и “Завръщане в бъдещето”). За основа на сценария на игралния “Лошо малко дете” служи едноименната кратка новела на Стивън Кинг, която бе публикувана в интернет преди около два месеца и е насочена най-вече към почитателите на автора в Европа.

Важно е да се отбележи, че продукцията не е закупена от филмово студио и все още няма избран сценарист. За сметка на това се знае, че Лорен Бузеро е провел няколко срещи с филмови продуценти и очакванията са, че до края на лятото ще започне подготвителната работа по адаптирането на новелата за големия екран.

Историята на игралния “Лошо малко дете” ще се фокусира върху обикновен мъж, чиито живот се променя завинаги когато той открива, че мистериозно младо момче е отговорно за смъртта на няколко негови близки приятели.

За режисьора Лорен Бузеро това ще бъде втори проект, който е свързан с творчеството на Стивън Кинг, след успешния документален филм от 2011-та година “Една вечер в киното: Ужасите на Стивън Кинг” (“A Night at the Movies: The Horrors of Stephen King”). Освен режисьор на бъдещата лента Бузеро ще бъде и продуцент в партньорство със самия Кинг.

Повече детайли за подготвителната работа по “Лошо малко дете” и екипа на продукцията ще бъдат разкрити в следващите няколко месеца.

В най-добрия случай готовия филм ще се завърти по кината през 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.