Кога започват снимките на третата част от поредицата “Стар Трек”?

20.08.2014 г.
 Кога започват снимките на третата част от поредицата “Стар Трек”?След като Джей Джей Ейбръмс бе избран за режисьор на “Междузвездни войни: Епизод VII”, от студиото Парамаунт Пикчърс търсеха в продължение на една година нов режисьор за третия филм от “рестартирания” франчайз “Стар Трек”.

Преди около три месеца продуцентите сложиха край на спекулациите като разкриха, че 41-годишния сценарист на “Легендата за Зоро” Роберто Орси е човека, който ще заеме овакантената от Ейбръмс режисьорска позиция. Изборът на студиото не бе изненадващ, тъй като именно Орси (в ролята си на сценарист и продуцент) бе една от основните движещи сили зад предишните две части на “Стар Трек”.

Въпреки смяната на режисьорите от Парамаунт Пикчърс увериха, че познатите от първата и втора част актьори Закари Куинто, Зоуи Салдана, Саймън Пег и Крис Пайн ще се завърнат отново в ролите на Спок, Ухура, Скоти и капитан Кърк.

Екипът на “Стар Трек 3” успешно пази в тайна детайлите свързани със сюжета и за момента няма никаква официална информация относно бъдещите приключения на кораба “Ентърпрайзис”.

За сметка на това малко по-рано днес бе разкрито, че работата по първата версия на сценария е завършена и плана на Роберто Орси и продуцентите е старта на снимките да бъде даден през пролетния сезон на 2015-та година.

Ако всички протече по план “Стар Трек 3” ще се завърти по кината в целия свят през лятото на 2016-та година (когато ще се навършват и точно 50 години от създаването на телевизионния сериал “Стар Трек”)

Бюджетът за снимки със сигурност ще надвишава сумата от 150 милиона долара и подобно на втората част “Пропадане в мрака” третия филм ще се разпространява в триизмерен и IMAX формат. Любопитно е да се отбележи, че за Роберто Орси това ще бъде първи режисьорски проект.

По сценария на “Стар Трек 3” работят дебютантите Патрик Маккей и Джей Ди Пейн, а освен режисьор Роберто Орси е също така и един от продуцентите на лентата.

До края на годината се очаква да стане ясно кои други актьори ще се присъединят към вече потвърдените Крис Пайн, Закари Куинто, Зоуи Салдана и Саймън Пег.
Copyright © 2024 Dir.bg.