Ридли Скот се оттегля от "Блейд Рънър 2", прави "Марсианецът"

26.11.2014 г.
Ридли Скот се оттегля от Ридли Скот съобщи за сп. Варайъти днес, че едва ли ще режисира продължението на фантастиката "Блейд Рънър" (1982), което разработи той самият заедно със сценариста и актьор Хемптън Фанчър. "Говорихме надълго и нашироко какво би могло да бъде и излязохме с доста силна история в три действия, която си струва, ако има връзка с оригиналния филм", каза Скот.

Той заяви, че би продуцирал, но някой друг ще трябва да бъде режисьор.
Снимките са планирани да започнат идната година. В проекта на Warner Bros. участват компаниите Scott Free Productions, Alcon Entertainment и Thunderbird Films.

"Харисън Форд е част от проекта, но е трудничко да го видите - той влиза в третото действие", добави Скот. Актьорът ще изиграе за втори път ролята на преследвача на андроиди Рик Декърд, но кастинги за останалите роли все още няма.

В най-скоро време се очаква от Alcon Entertainment да обявят името на режисьора, който ще заеме овакантената от Ридли Скот позиция.

Извън "Блейд Рънър", Скот започва да снима адаптация на научнофантастичния роман на Анди Уиър от 2012 г. "Марсианецът". В екипа на едноименната лента са Мат Деймън, Джесика Частейн, Кристен Уийг и Джеф Даниълс, както и други големи имена, а сюжетът е за ботаник, ситуиран на Марс. Сценаристът на хоръра "Хижа в гората" (2011) Дрю Годард е привлечен да подпомогне писането на сценария, а продукционният етап ще започне в края на тази зима.

Освен това, Ридли Скот посвети предстоящия си филм "Изход: Богове и Царе" (премиера у нас на 12 декември) на своя починал през 2012 г. брат - Тони Скот, който се самоуби, скачайки от мост. В публично изявление Ридли нарича смъртта му, дошла след дълга борба с рака (на мозъка), "необяснима" - през 1980 г. той загуби и по-големия си брат Франк също след рак (на кожата). "Тони беше много зле и осъзнах, че трябваше да съм много, много близо до него, макар че бяхме винаги близо. Липсва ми като приятел. Бих отишъл при него, бих му казал "Зае.и химията, пийни водка-мартини" и щяхме да излезем заедно".
Copyright © 2024 Dir.bg.