Римейк на "Кикбоксьор" догодина по екраните

03.12.2014 г.
Римейк на Холивудският актьор Жан-Клод ван Дам ще се снима в римейк на спортния якшън трилър "Кикбоксьор", съобщи "Холивуд рипортър", цитиран от БТА.

Звездата е пред финализиране на преговорите за участие в проекта. Очаква се лентата да се появи по кината през 2015 година, но в римейка актьорът и майстор на източни бойни изкуства ще е учител, а не ученик - както бе в оригиналния филм (1989 г.)

Ако Ван Дам се включи в проекта, той ще замени тайландския актьор Тони Джа, който е бил принуден да се откаже от снимките заради несъвместимост на работния си график.

Заедно с Жан-Клод, в новия екшън ще играят Дейв Батиста ("Пазители на Галактиката") и габонецът Ален Муси (некредитиран актьор в "Белият дом: Под заплаха" и "Помпей", каскадьор във "Войната на боговете"). Режисьор на лентата ще е Джон Стокуел ("Диви/Красиви", "Синьо увлечение", "Опасно синьо"). За участие е привлечен и бившият спортист по бойни изкуства , канадецът Жорж Сен-Пиер. Неизискващият особено майсторство сценарий е поверен на Джим Макграт, за когото това е първи сценарий, и на сина на гръцки имигранти Димитри Логотетис със сценарен опит от няколко епизода за телевизионни сериали.

Тед Фийлд от "Радар филмс" коментира:
"Ние сме много радостни да заснемем отново "Кикбоксьор" и Ван Дам да участва в ролята на мистър Чоу. Той ще предаде щафетата на Ален Муси, за да разкаже тази история на новото поколение".

"Кикбоксьор" излиза на екран, когато Ван Дам е на 29 години, днес е на 54. Според специалистите, това е един от най-добрите екшъни, в които участва роденият в Белгия актьор, имащ в кариерата си 7 номинации (за най-слаба нова звезда от "Кървав спорт", 3 за най-желан мъж, 3 за най-добър актьор - "JCVD" и "Двойник") и 1 антинаграда (най-слаба екранна двойка с Денис Родман в "Двойна комбина").
Copyright © 2024 Dir.bg.