оповестена новината..."/> Кино

Нова информация за “Авaтар 2”

28.04.2015 г.
Нова информация за “Авaтар 2”Преди време бе оповестена новината, че дългоочакваното продължение на сай-фай хита “Аватар” ще тръгне по световните киноекрани в самия край на 2017-та година. Създателят на оригиналния филм Джеймс Камерън се завръща отново на режисьорския стол, а за изпълнители на главните роли бяха привлечени за втори път Сам Уърдингтън и Зоуи Салдана.

Амбициите на Камерън са без съмнение големи и по думите на самия режисьор в следващите години той ще бъде зает единствено със света на “Аватар” и няма да приема оферти за други филмови проекти.

Ясно е, че “Аватар 2” ще натрупа огромни финансови постъпления от кинопрожекциите си по света и затова не бе изненадващо, когато от 20th Century Fox оповестиха, че лентата ще бъде последвана от още две директни продължения. Джеймс Камерън ще режисира и трите продукции, а работата по общия сценарий протича в момента.

Както може да се очаква, от студиото се стараят да пазят в тайна всичко свързано с трите продължения и като цяло информацията за бъдещите приключения на Джейк Съли и Нейтири е оскъдна.

Въпреки това интересът на медиите не стихва и сега неофициални източници от 20th Century Fox (цитирани от сайта VCPOST) разкриха нови детайли за сюжета и подхода на Джеймс Камерън.

Историята на “Авaтар 2” ще представи на зрителите не само нови персонажи от познатата планета Пандора, но и съвсем нов вид извънземна раса, която се различава не само от видяното в оригиналната лента, но и от видяното във всички останали научнофантастични филми. На екран ще бъдат разкрити нови светове, които ще разширят значително вселената на поредицата, но също така ще се обърне внимание и на все още неизследваната част на Пандора.

За да пренесе амбициозните си идеи на големия екран, Камерън ще разчита на съвсем нови кинематографични и компютърни технологии, които според VCPOST ще отличат продълженията на “Аватар” от всички други големи холивудски филми.

И трите ленти ще бъдат заснети едновременно в Нова Зеландия, а общият бюджет за снимки ще надвишава сумата от половин милиард долара. Сам Уърдингтън и Зоуи Салдана вече подписаха договорите за участие, а освен тях на екран ще видим познатите от първия филм Сигорни Уивър и Стивън Ланг. По думите на самата Уивър, тя ще изиграе съвсем нова героиня, а от своя страна Ланг ще се завърне като злодея полковник Майлс Куарич. От VCPOST уточняват, че героят на Стивън Ланг ще се появи не само в “Авaтар 2”, но и в третата и четвърта част от поредицата.

Също както оригиналния филм от 2009-та година, предстоящите три продължения ще се прожектират в триизмерен, IMAX и 4DX формат.

Вторият “Авaтар” тръгва по кината от 25-ти декември 2017-та година, а премиерите на “Авaтар 3” и “Авaтар 4” ще се състоят съответно в края на 2018-та и 2019-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.