Джордж Лукас за новите продължения на “Междузвездни войни"

12.05.2015 г.
Джордж Лукас за новите продължения на “Междузвездни войниВ скорошно интервю създателя на “Междузвездни войни" Джордж Лукас разкри, че въпреки слуховете той няма нищо общо с предстоящия седми филм от фантастичната поредица. Правата на франчайза са вече в ръцете на гиганта Уолт Дисни, а снимките на "Епизод 7" бяха надзиравани от режисьора на "Супер 8" и "Мисията невъзможна 3" Джей Джей Ейбръмс.

“Премиерата на филма (озаглавен “Междузвездни войни: Силата се пробужда") ще се състои в края на тази година и в нова статия проследяваща създаването на скъпия проект от списание Vanity Fair разкриха любопитна информация относно плановете на Джордж Лукас за бъдещето на поредицата (преди тя да бъде закупена от Уолт Дисни).

Според източници от Lucasfilm в годините преди сделката с Дисни самия Лукас е работил активно по сюжетите на цели три нови филма от поредицата - "Епизод 7", "Епизод 8" и "Епизод 9". Режисьорът дори е провел срещи със звездите от оригиналната трилогия Харисън Форд, Марк Хамил и Кари Фишър относно потенциалното им участие в разработваните от него продължения.

Но веднага след закупуването на “Междузвездни войни" от Уолт Дисни плановете на Джордж Лукас за бъдещите продължения са били отхвърлени от началството на студиото и продуцентката Катлийн Кенеди ("Туистър").

Причината, според журналиста от Vanity Fair Брус Хенди е, че главните персонажи в разработваните от Лукас продължения са били тийнейджъри.

Хенди: "От Lucasfilm ми казаха, че сюжетите на Лукас са били фокусирани върху прекалено млади персонажи - тийнейджъри. Това не се е харесало на началниците на Дисни, тъй като им напомняло прекалено много на 9-годишния Анакин Скайуокър и 13-годишната кралица Амидала от "Невидима заплаха"."

По думите на режисьора на "Силата се пробужда” Джей Джей Ейбръмс идеите на Джордж Лукас са били обсъдени, но в крайна сметка е било взето решението да се започне отначало.

Ейбръмс: "Хан Соло, Люк и Лея се завръщат и са с 30 години по-възрастни. Това беше с което разполагахме и трябваше да оформим една съвсем нова история. Трябваше да отговорим на въпросите: "Какво се е случило през тези 30 години?", "Къде е Хан?", "Какво се случило с Лея?", "Люк жив ли е?"."

Според Катлийн Кенеди различните виждания за бъдещето на поредицата не са довели до изостряне на отношенията с Джордж Лукас, а от своя страна самия Лукас заяви наскоро, че като всички "Star Wars"-фенове той очаква с нетърпение да се наслади на седмата част.

Българската премиера на “Междузвездни войни: Силата се пробужда” ще се състои на 18-ти декември, 2015-та година. Филмът ще се прожектира в триизмерен и IMAX формат.
Copyright © 2020 Dir.bg.