Брад Бърд режисира “Феноменалните 2”

13.05.2015 г.
Брад Бърд режисира “Феноменалните 2”Малко по-рано тази година беше оповестена новината, че е започнала работата по сценария на дълго отлаганата втора част на анимационния хит “Феноменалните”. Продукцията отново ще бъде подкрепена от студията Уолт Дисни и Pixar, а създателя на оригинала Брад Бърд се завръща за втори път на режисьорския стол. През изминалите пет години Бърд работеше единствено по пълнометражни игрални филми и основния въпрос свързан с “Феноменалните 2” бе кога режисьора ще намери време за проекта.

За радост на феновете на екранното семейство от супергерои, самия Бърд разкри в ново интервю, че втората част на анимационната лента от 2004-та година ще бъде неговия следващ филм.

В момента 57-годишния носител на "Оскар" се подготвя за премиерата на втория си игрален проект “Утреландия” и по думите му веднага след това той ще насочи вниманието си изцяло към “Феноменалните 2”.

Бърд пред сайта Collider: "Вече имам доста страници от сценария. Имам много идеи, които не успях да включа във “Феноменалните”, но които все още харесвам. Имаше неща, на които трябваше да обърна повече внимание в първия филм, но не разполагах с нужното време. Сега имам много нови идеи и всичко това е достатъчно за да бъде направен един интересен филм."

На въпроса дали “Феноменалните 2” ще бъде неговия следващ филм, Бърд отговори: "Да, на мен така ми изглежда. Да."

Историята на дългоочакваното продължение отново ще разказва за притежаващите суперсили членове на семейство Пар, но тъй като е все още прекалено рано липсва по-конкретна информация за сюжета. Имайки предвид казаното от Брад Бърд и по принцип дългия период на създаване на анимираните ленти на Pixar, прогнозите са, че “Феноменалните 2” ще дебютира пред широката публика най-рано до три години.

Освен режисьор на анимацията, Бърд е също така сценарист и продуцент. Бюджетът за направата на лентата със сигурност ще надвишава сумата от 100 милиона долара, а очакванията са, че Крейг Нелсън, Холи Хънтър и Самюъл Л. Джаксън отново ще дадат гласовете си на главните герои.

За момента от Уолт Дисни и Pixar не разкриват по-подробна информация за екипа и статута на “Феноменалните 2”.

Copyright © 2024 Dir.bg.