Кристен Стюарт с главна роля в трилър за подземния свят на френската мода

19.05.2015 г.
Кристен Стюарт с главна роля в трилър за подземния свят на френската модаСлед края на хитовата поредица "Здрач" Кристен Стюарт промени траекторията на кариерата си и насочи своето внимание към света на независимото кино. През изминалата една година и половина младата актриса се появи в няколко независими филми, сред които се отличава драмата "Облаците на Силс Мария".

Френско-германската лента на Оливие Асаяс се превърна в изненадващ успех за създателите си и освен това донесе на Кристен Стюарт награда "Сезар" за "Най-добра поддържаща актриса" - постижение, което превърна 25-годишната Стюарт в първата американска актриса наградена със "Сезар" (френския еквивалент на "Оскарите").

Имайки предвид всичко това не е изненадващо, че звездата от "Здрач" планира отново да обедини сили с режисьора на "Облаците на Силс Мария". На протичащия в момента кинофестивал в Кан самия Оливие Асаяс оповести, че следващия му пълнометражен проект ще бъде отново с участието Кристен Стюарт. Официалното заглавие на разработвания филм e "Personal Shopper” ("Личен асистент за пазаруване"), а старта на снимките се очаква да бъде даден в самия край на 2015-та година.

Френско-английският трилър бива описван като "призрачна история, чието действие се развива в подземния свят на френската мода". Действието ще бъде ситуирано изцяло в Париж, а Кристен Стюарт вече е подписала договора за участие.

Освен режисьор на свръхестествения "Personal Shopper” Оливие Асаяс е също така сценарист и продуцент, в партньорство с Чарлс Гилибер ("По пътя"). Очакванията са, че в следващите няколко седмици ще станат ясни имената на другите актьори, които ще се присъединят към продукцията.

Все още не се разкриват по-подробни детайли за сюжета на "Personal Shopper” и поне за момента не се знае нищо за героинята на Кристен Стюарт.

Бюджетът за снимки на филма няма да надвишава сумата от 10 милиона долара и имайки предвид вече определения старт на снимачния процес прогнозите са, че световната премиера ще се състои в началото на 2017-та година.

Copyright © 2024 Dir.bg.