Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Фелисити Джоунс / Felicity Jones

Дата на раждане - 17.10.1983
Място на раждане - Бирмингам, Великобритания

Популярната английска актриса и продуцент е родена в семейството на рекламна специалистка и журналист, които се развеждат още когато е била 3-годишна. Заедно с брат си е отгледана от майка си. Завършва училището за момичета "Kings Norton" в родния си град, след което класическата гимназия "King Edward VI Handsworth School". 12-годишна играе в телевизионния филм „Търсачи на съкровища“ (1996 г.), а по-нататък по време на гимназията прекъсва за една година, за да участва в минисериала на BBC "Servants" (2003 г.). През 2006 г. завършва английска литература в колежа "Wadham" в Оксфорд, като по време на следването е актриса в студентски пиеси. Дълго време играе в радиопиесата "The Archers" по BBC Radio 4. През 2008 г. играе в пиесата "The Chalk Garden" в театър "Donmar Warehouse" в Лондон и е номинирана за "най-добър дебют" от театралните награди на Ивнинг Стандард.

От 2006 г. насам Фелисити Джоунс се появява в редица филми като телевизионния "Northanger Abbey" (2007), романтичната кинодрама "Завръщане в Брайдсхед" (2008), "Шери" (2009), американския "Бурята" (2010). Изпълнението й в "Луди от любов" (2011), в който участват още Дженифър Лорънс, Антон Йелчин и други, е посрещнато възторжено от критиката и й носи многобройни награди, включително специалната награда на журито на фестивала Сънданс. За "Невидимата жена" (2013) е номинирана за най-добра актриса от британските награди за независимо кино. Изпълнението на главната женска роля в "Теорията на всичко" (2015) също е оценено високо от критиката и Джоунс е номинирана за Оскар, Златен глобус, БАФТА, AACTA от Австралийския филмов институт.

В личния си живот, Фелисити Джоунс има продължителна връзка (2006 - 2013 г.) с британския скулптор и пърформър Ед Форнийлз, с когото се запознава в Оксфорд. Двойката живее в Лондон, но Джоунс вече прекарва по-голямата част от времето си в Лос Анджелес, САЩ. От 2015 г. има връзка с английския режисьор Чарлз Гард, с когото сключва брак на 1 юли 2018 г. Двойката има дете, родено през септември 2020 г.

Филмография

Актьор: Среднощно небе Аутобан Ад Rogue One: История от Междузвездни войни Часът на чудовището Невероятният Спайдър-мен 2 Теорията на всичко Невидимата жена Бурята Шери Завръщане в Брайдсхед

Новини

Първи трейлър на „The Aeronauts“ "Фаворитката" доминира на британските награди за независимо кино Шейлийн Уудли в инди романтика със Себастиан Стан и Джейми Дорнан Еди Редмейн и Фелисити Джоунс отново екранни партньори Фелисити Джоунс вдигна сватба Рене Зелуегър ще изиграе Джуди Гарланд „Амазон” с нов проект - „Аеронавтите” Фелисити Джоунс и Арми Хамър във филм за половата дискриминация Фелисити Джоунс във филм по "Лебедово езеро" Финален трейлър и български афиш за Rogue One Световна премиера на "Ад" във Флоренция Джоди Фостър с почетна награда „Британия“ Премиерите на фестивала в Торонто Повече за трейлъра на първия самостоятелен филм от вселената на „Междузвездни войни“ Първи тийзър към „Rogue One: История от Междузвездни войни“ Рон Хауърд ще режисира психо-мистъри по още ненаписан роман Обявиха номинациите за Оскар 2015 Джулиан Мур води в прогнозите за Оскар и Златен Глобус 2015 Ето и номинациите за “Златен глобус” Стартираха снимките на “Невероятният Спайдър-мен 2”
Copyright © 2024 Dir.bg.