Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Гай Ричи / Guy Ritchie

Дата на раждане - 10.09.1968
Място на раждане - Лондон, Великобритания

Израснал в Лондон, той започва своята кариера в киното през 1993 г. като организатор на снимки. Отбелязва бърз напредък и през 1995 г. вече режисира музикални промоции на редица състави, както и много рекламни видеоклипове.

От дете желае страстно да се занимава със създаване на филми. Вдъхновението да стане режисьор идва, след като гледа “Бъч Касиди и Сънданс Кид”. Печалбите, които успява да задели от работата си по рекламните продукти, Ричи инвестира в написването на сценария и режисирането на 20-минутен късометражен филм със заглавие “Труден случай”. Това му позволява да напише сценария, а по-късно и да режисира “Две димящи дула”.
Той разказва: “Докато правех този филм, се опитах да създам история, която да звучи правдоподобно и в същото време да бъде заредена с известна доза хумор. Комедийният елемент и гангстерите са неделими във филма. Колкото по-истински ти изглежда един подлец, толкова по-забавен ти се струва. Не е нужно непременно да кажеш “Ха! Ха! Смешно.” Открих, че трябва постоянно да се поддържа усещането за комедийност във филма, дотолкова че да не придобие привкус на фарс.”

Ричи открива определена, незапълнена за момента ниша сред многото съвременни филми от този тип: “Виждал съм неколцина режисьори да се опитват да правят подобен род филми и основната причина да не успеят се дължи или на факта, че липсва автентичност, или на това че затъват в кръв до колене. Лично аз предпочитам да загатвам за присъствието на насилие - във всички случаи сме го виждали в достатъчни количества и преди това. Не ми беше интересно да лея червената боя с кофи. Ако трябва да сравняваме филма с някой от холивудските продукции, които са рекордьори в класациите - ние просто сме се стремили да изхвърлим всичко, което ни се струва досадно.”

В личния си живот, Ричи има осемгодишен брак с американската певица Мадона (2000 - 2008 г.) и двама сина с нея, вторият - осиновен. От 2015 г. е женен за английската актриса Джаки Ейнзли, с която имат 3 деца - двама сина и дъщеря.

Филмография

Режисьор: The Covenant Операция Форчън: Троянски кон Човек на гнева Джентълмените Аладин Крал Артур: Легенда за меча Мъжът от U.N.C.L.E. Шерлок Холмс: Игра на сенки Шерлок Холмс Рокенрола Револвер Отнесени от бурята Гепи Две димящи дула Сценарист: Операция Форчън: Троянски кон The Covenant Човек на гнева Джентълмените Аладин Крал Артур: Легенда за меча Мъжът от U.N.C.L.E. Рокенрола Револвер Отнесени от бурята Гепи Две димящи дула Продуцент: The Covenant Джентълмените Крал Артур: Легенда за меча Рокенрола

Новини

Кражба и любов в римейк на „Светецът“ Джейсън Стейтъм и Кевин Харт разменят самоличности в комедиен екшън Продължава победният ход на Уил Смит и Мартин Лорънс "Cash Truck" на Гай Ричи отива при MGM Гай Ричи и Джейсън Стейтъм възраждат френски трилър Култов първи трейлър на „Джентълмените“ на Гай Ричи Декстър Флечър режисира „Шерлок Холмс 3“ „Играта на играчките: Пътешествието“ превзе върха в боксофиса „Аладин“ стартира убедително Гай Ричи подбра главните актьори за екшъна "Toff Guys" „Лило и Стич“ в игрален вариант Робърт Дауни готов за трети "Шерлок Холмс" през 2020 Нови песни за игралната версия на „Аладин“ Кристен Стюарт става ангел на Чарли Disney: Уил Смит в "Аладин", Бри Ларсън в спин-оф на "Снежанка" Гай Ричи избра актьорите за игралния „Аладин” Гай Ричи затруднен в избора на актьор за Аладин "Бензин" на първо място в бокс офиса 15 премиери през май "Крал Артур: Легенда за меча" по кината за един ден Джуд Лоу в продължението на "Фантастични животни и къде да ги намерим" Гай Ричи подготвя снимките на „Аладин” Екранизират "Майстора и Маргарита" в САЩ Дауни натиска за второ продължение на "Шерлок Холмс" Дисни ще прави игрален "Аладин" с Гай Ричи Приключи "Комик-Кон" 2016 ДиКаприо ще снима ”Робин Худ” в Дубровник Джейми Фокс като малък Джон в „Робин Худ: Началото” „Крал Артур” се отлага за 2017-а Хенри Кавил: Не съжалявам, че замених Супермен с „Мъжът от U. N. C. L. E.” Чарли Хънам и Астрид Бърджес-Фрисби във филма на Гай Ричи Джуд Лоу във филм на Гай Ричи Гай Ричи филмира книгата на Робърт Луис Стивънсън, "Островът на съкровищата" Интересно около „RocknRolla” на Гай Ричи От музикалните видеоклипове до "Две димящи дула" - пътят на режисьора Гай Ричи "Две димящи дула" - изходът на предварително решената игра може да бъде неочакван
Copyright © 2024 Dir.bg.