Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Райън Гослинг / Ryan Gosling

Дата на раждане - 12.11.1980
Място на раждане - Лондон, Канада

Знаменитият канадски актьор е син на секретарка и пътуващ търговец, има по-голяма сестра. Началното му образование е домашно, посещава и държавно училище. Учи в гимназия в гр. Корнуол специалност драма и изящни изкуства, а след като семейството му се мести в Бърлингтън, учи в местната гимназия "Lester B. Pearson". Заедно със сестра си, през януари 1993 г. се явява като певец на конкурс за таланти в Монреал - открито прослушване за американския музикален тв сериал "The All New Mickey Mouse Club" ("MMC"). Печели в конкуренция със 17 000 кандидати за роля в шоуто. Две години играе в него, през което време живее със семейството на Джъстин Тимбърлейк - последният играе себе си в поредицата.

Макар да няма актьорско образование, Гослинг се впуска в актьорска кариера и в периода 1997 - 2002 г. играе в два сериала и четири филма. Критиката го забелязва в главната му роля на евреин-неонацист в драмата "Твърда вяра" (2001), спечелила голямата награда на журито на фестивала Сънданс.

След "Тетрадката" (2004) Гослинг е обявен за един от 50-те най-желани ергени в света от сп. Пийпъл. Киносалоните пък го обявяват за "Мъжка звезда на бъдещето". И наистина, за "Наполовина Нелсън" (2006) той получава номинация за "Оскар". В следващото десетилетие Гослинг се превръща в един от най-изявените актьори на своето поколение.

В личния си живот, има две дъщери с партньорката си - американската актриса Ева Мендес, с която са заедно от есента на 2011 г.

Филмография

Актьор: Каскадьорът Барби The Gray Man First Man От песен на песен Блейд Рънър 2049 La La Land Любезните пичове Големият залог Само Бог прощава Гангстерски отдел Маската на властта Оглупели от любов Drive: Живот на скорост Пропукване Остани Тетрадката Убийство по учебник Твърда вяра Помни титаните Продуцент: Каскадьорът

Новини

Райън Гослинг издаде коледен албум с версия на хит от блокбастъра "Барби" Universal ще прави нов "Човекът-вълк" с Райън Гослинг Екранизация с Райън Гослинг на нов роман на Анди Уиър Топ 10 на най-красивите актьори: Робърт Патинсън начело „Първият човек“ с последен трейлър "Първият човек" открива Венеция на 29 август Райън Гослинг работи с Йоргос Лантимос Пълен трейлър на "Блейд Рънър 2049" Номинации за Оскар 2017 Райън Гослинг и Деймиън Шазел отново работят заедно "La La Land" предпочетен от критиците, медиен скандал на наградите снощи Вал Килмър отново отрече да е болен от рак Джейк Джиленхол за трети път с Дени Вилньов Джеф Бриджис и Тейлър Кич в състава на пожарникарски филм Летният киносезон идва с 5 въпросителни Силвия Хукс до Харисън Форд и Райън Гослинг в продължението на „Блейд Рънър” 4 трейлъра с бг субтитри от Лента / BS Films Робин Райт ще партнира на Харисън Форд в "Блeйд Рънър 2" Още за "Блейд Рънър 2": защо го захвърлиха насред януари? Снимките на „Блeйд Рънър 2” стартират тази година Потвърдено! Райън Гослинг участва в „Блейд Pънър 2” Райън Гослинг с главна роля в „Блейд Рънър 2” Райън Гослинг в продължението на култовия „Блейд рънър”? Брад Пит, Крисчън Бейл и Райън Гослинг заедно на големия екран "Жива стомана" - на първо място в бокс офиса на САЩ Кой ще е следващият Джак Райън
Copyright © 2024 Dir.bg.