Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Марк Ръфало / Mark Alan Ruffalo

Дата на раждане - 22.11.1967
Място на раждане - Кеноша, Уисконсин, САЩ

Марк Ръфало е роден в католическото семейство на американци от италиански произход, майка му е фризьорка, а баща му - бояджия. Има две сестри и брат, които са фризьори. Когато е тийнейджър, семейството му се премества от Уисконсин във Вирджиния, там Марк учи в гимназия „First Colonial“, става юношески щатски шампион по борба, играе и в училищни театрални постановки. След като завършва гимназията, семейството му първо се премества в Сан Диего, а по-късно се заселва в Лос Анджелес.

Там Марк учи в престижната консерватория „Стела Адлер“, става един от съоснователите на театралната трупа „Orpheus“. След няколко години на уроци по актьорско майсторство, Ръфало започва кариерата си в лосанджелеските театри и с роли в независими филмови продукции.

Номинираният за два Оскара и един Златен глобус актьор, носител и на награда "праймтайм Еми" за телевизионен филм от 2014 г. и на две номинации от Британската академия, от 2000 г. е женен за актрисата Сънрайз Койни, имат 3 деца - син и две дъщери.

Ръфало има и опит като режисьор на един филм (драмата "Sympathy for Delicious" от 2010 г.), като сценарист (гангстерската драма "The Destiny of Marty Fine", на която е и продуцент) и като продуцент. Има изяви и като каскадьор, кредитиран е и като изпълнител на песен ("All I Want" във филма "The Kids Are All Right" от 2010 г.).

Филмография

Актьор: Клети създания Отмъстителите 4 Avengers: Infinity War Тор: Рагнарок Зрителна измама 2 Спотлайт Отмъстителите: Ерата на Ултрон Ловец на лисици Зрителна измама Отмъстителите Злокобен остров Луда нощ Където бродят дивите неща Тарикатите Блум Зодиак Цялото кралско войнство Хората говорят Истина ли е ... Съучастникът Блясъкът на чистия ум Събудих се на 30 Нож в раната Поглед от върха Гласът на вятъра Последният замък Студио 54

Новини

Холивудски звезди запяха „Imagine“ в подкрепа на борбата срещу covid-19 „Паразит“ зарази света с южнокорейско кино Звезден блясък на сцената на Долби Тиътър в нощта на Оскарите Първи трейлър на „Dark Waters“ Филмът на Ерън Соркин за Чикагската седморка върви към снимки Том Холанд издаде секретния постер на "Отмъстителите: Война без край", излезе трейлър Следващите филми за „Отмъстителите” ще са нещо епично The Weinstein Company уволни основателя си Най-високоплатените актьори Крис Хемсуърт се е слял с образа на Тор "Марвъл" прави рекорд с трейлър Дoктор Стрейндж - в "Тор: Рагнарок" Завършиха снимките на "Тор: Рагнарок", нов персонаж Започнаха снимките на „Тор: Рагнарок“ Марк Ръфало издаде какъв злодей е Кейт Бланшет в „Тор: Рагнарок“ Професионални награди: "Спотлайт" с признанието на актьорската колегия "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар "Завръщането" и "Марсианецът" - най-добри филми на "Златен глобус" 2016 Обявиха номинациите за наградите БАФТА Кейт Бланшет в „Тор: Рагнарок” ? Номинациите за Златен глобус 2016 Том Макарти за „Спотлайт” Братята Русо ще работят по третата част на “Отмъстителите” Нов трейлър на "Отмъстителите" повдига въпроси Обявиха номинациите за Оскар 2015 Даниел Радклиф в Зрителна измама 2 Аманда Сайфред и Марк Ръфало - в трилъра “Now You See Me”
Copyright © 2024 Dir.bg.