Кубо и пътят на самурая

Kubo and the Two Strings

- 9.6/10

За филма

В разпространение от: 18.08.2016
Премиера в България: 09.12.2016
Премиера на DVD: 03.04.2017
Производител: Laika Entertainment, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: 2 номинации за Оскар 2017 г. (най-добра анимация и визуални ефекти)
Номинация за Златен глобус 2017 г.
Награда БАФТА 2017 г.

Магията на Япония, Страната на изгряващото слънце, ще ни завладее с историята на смелото малко момче Кубо и силата на родителската любов, която може да победи всяко зло. Stop motion анимацията на Laika (студиото, което създаде „Коралайн и тайната на огледалото“ през 2009 г. и „Кутийковците“ 2014 г.) тръгва на вълнуващо и поучително приключение.

Талантливият и добросърдечен Кубо (Арт Паркинсън) живее скромно с майка си далеч от другите хора и изкарва прехраната си, като разказва приказни истории на хората в близкото село. Спокойният им привидно живот скоро е разрушен, когато той случайно призовава духа на миналото, който се спуска от небесата със силата на ураган, за да донесе вековно отмъщение. То причинява страшни поразии, богове и чудовища се впускат в преследване на Кубо, който - за да оцелее - трябва да намери магическите доспехи, носени от покойния му баща, самурайски воин.

Принуден да потърси убежище другаде, Кубо - с подкрепата на Маймуна (Шарлийз Терон) и Бръмбар (Матю Макконъхи / Владимир Карамазов) - поема на вълнуваща мисия да спаси семейството си и да разгадае мита за баща си, най-великия самурай на всички времена.

(озвучен на български език)

Кастинг

Режисьор: Травис Найт
Сценаристи: Марк Хеймс, Крис Бътлър
Продуценти: Травис Найт, Ериан Сътнър
Музика: Дарио Марианели
Озвучен на български от: Владимир Карамазов
Озвучен от: Рейф Файнс, Шарлийз Терон, Руни Мара, Матю Макконъхи, Кери-Хироюки Тагава, Арт Паркинсън
Copyright © 2024 Dir.bg.