Изменник по вкуса ни

Our Kind of Traitor

Великобритания | 2016г | 107 минути | Трилър | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 06.05.2016
Премиера в България: 20.05.2016
Производител: Film4, The Ink Factory, Potboiler Productions, StudioCanal
Разпространител: Форум Филм България

Екранизация на едноименната 22-а книга (2010 г.) на британския майстор на съвременния шпионски роман Джон льо Каре.

В сюжета на напрегнатия политически трилър, когато млада двойка заминава на почивка в Мароко, двамата дори не подозират, че животът им ще се преобърне на 180 градуса. Университетският преподавател от Оксфорд - Пери Мейкпийс (Юън Макгрегър) и приятелката му - адвокат Гейл Пъркинс (Наоми Харис) се запознават с мистериозния богаташ Дима (Стелан Скарсгард). Всичко започва от една игра на тенис... Руският милионер, собственик на остров, твърди, че пере парите на руската мафия.

Когато Дима моли Пери да предаде класифицирана информация на британските тайни служби в замяна на защита за него и семейството му, младият професор и приятелката му са въвлечени в опасния свят на международния шпионаж и мръсните политически игри.

Двойката се озовава на опасно пътешествие от Париж и Берн, през тайна квартира във френските Алпи, до мрачните улички на Лондон. Всичко това в съюз с безскрупулния Хектор – решен на всичко агент на МИ-6 (Деймиън Луис). Ще успее ли Пери да убеди Хектор, че не е изменник, като същевременно защити семейството на Дима?

Кастинг

Режисьор: Сюзана Уайт
В ролите: Юън Макгрегър, Джереми Нортъм, Стелан Скарсгард, Наоми Харис, Деймиън Луис, Марк Стенли, Алисия фон Ритберг, Саския Рийвс, Марк Гейтис, Павел Шайда, Радивойе Буквич, Николай Карадобрев, Цветан Паунов
Сценарист: Хосеин Амини
Продуценти: Саймън Корнуел, Стивън Корнуел, Рафаел Бенолиел
Музика: Марсело Зарвос
По книгата на: Джон льо Каре
Оператор: Антъни Дод Мантъл
Copyright © 2024 Dir.bg.