В голямата игра

War Dogs

- 6/10

За филма

В разпространение от: 18.08.2016
Премиера в България: 19.08.2016
Производител: Green Hat Films, Mark Gordon Compan, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

По статията в списание "Ролинг Стоун" и едноименната книга ("Arms and the Dudes: How Three Stoners from Miami Beach Became the Most Unlikely Gunrunners in History", 2015 г.) на американския журналист Гай Лоусън.

Истинската история на двама млади предприемачи, които печелят поръчка за 298 милиона долара от Пентагона за въоръжаване на съюзниците на САЩ в Афганистан. Това са Дейвид Пакауз (Майлс Телър) и 22-годишният Ефраим Дивероли от Маями (Джона Хил).
От режисьора на трилогията "Ергенски запой" Тод Филипс.

Част от поръчката е на стойност 100 милиона долара за патрони за автомати AK-47, предназначени за националната армия на Афганистан и за афганистанската полиция и сили за сигурност в борбата им срещу талибаните. За да увеличат печалбата си, оръжейните дилъри доставят чрез прекупвачи от Балканите китайски нестандартни муниции в нарушение на американския закон. Двамата се оказват в опасност и в чужбина, и у дома... Дивероли от компанията "AEY Inc." е обвинен в измама и вкаран в затвора.

Пътешествието им тръгва от разнебитен апартамент в Маями Бийч, минава през планински пещери в Албания, през коридорите на властта във Вашингтон и до фронтовите линии в Ирак и Афганистан. Историята включва сенчест швейцарски търговец на оръжия, албански гангстери, руски и арабски търговци и разследване от Пентагона... Това е един мистериозен и тъмен свят на световната търговия с оръжия, в който американските военни използват частни търговци като посредници, за да осигурят оръжия от нелегални дилъри - а те са същите, които продават оръжия на диктатори, войнолюбци и наркотрафиканти...

Снимките са осъществени в Румъния, Мароко и САЩ.

Кастинг

Режисьор: Тод Филипс
В ролите: Майлс Телър, Джона Хил, Ана де Армас, Шон Туб, Бари Ливингстън, Бренда Ку, Саид Фараж, Хасан Саид
Сценаристи: Стивън Чин, Тод Филипс, Джейсън Смилович
Продуценти: Брадли Купър, Скот Бъдник, Марк Гордън, Тод Филипс
Музика: Клиф Мартинес
По книгата на: Гай Лоусън
Оператор: Лорънс Шер
Copyright © 2024 Dir.bg.