Лабиринтът: Последният кандидат

Maze Runner: The Death Cure

САЩ | 2018г | 142 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Трилър , Фантастика | Официален сайт
- 9.2/10

За филма

В разпространение от: 24.01.2018
Премиера в България: 26.01.2018
Премиера на DVD: 28.05.2018
Производител: Gotham Group, Temple Hill Entertainment, 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс

По едноименния трети роман ("The Death Cure", 2011 г.) от поредицата "Лабиринтът" ("The Maze Runner") на американския писател Джеймс Дашнър.

Действието е на нови високи обороти в тази превърнала се в "невъзможна мисия" трета и финална част от поредицата. Томас (Дилън О'Брайън) предприема мисия за намиране на лекарство срещу смъртоносна болест. Всеки лабиринт има своя край. Как ще завърши историята на Томас, Нют, Минхо и Тереза?

Томас се събужда, след като се е озовал в Долината. Той не си спомня кой е или защо се е оказал едно от момчетата в една затворена общност; сред тях са Минхо (Ки Хонг Лий), водач на бегачите; Нют (Томас Броуди-Сангстър), добър приятел и съветник, Гали (Уил Полтър), местен лидер и противник и Тереза (Кая Скоделарио), единственото момиче помежду им, с което Томас може би е имал нещо общо в миналото. Всеки те са хванати в капан, заобиколени от високи стени и непрекъснато променящ се лабиринт.

От зле става още по-зле, след като младежите най-после успяват да избягат от лабиринта и се оказват сред безлюдна изгоряла пустош. В предишния филм Томас и неговите оцелели приятели срещнаха нови съюзници и поеха по следите на тайнствена организация, която стои зад правените с тях „експерименти“. Организация, позната като ЗЛО. Сега мотивите на ЗЛО стават все по-ясни: д-р Ава Пейдж, изпълнителният директор на ЗЛО, е близо до това да намери лек за болестта - инфекция, унищожила населението на планетата. Но лечението ще стане факт чрез пожертването на няколкото млади хора, останали живи, които очевидно са имунизирани срещу вируса.

За да освободи онези, които са били използвани като опитни зайчета, включително неговия приятел Минхо, Томас трябва да се съюзи с няколкото оцелели, познати и непознати, за да се бори за може би последния останал град и крайна крепост на ЗЛО. Той трябва да проникне в здравоохранявания щаб на ЗЛО и да се опита да превзема организацията отвътре!

Снимките са осъществени край Ванкувър, Канада.

Кастинг

Режисьор: Уес Бол
В ролите: Дилън О'Брайън, Томас Броуди-Сангстър, Роза Салазар, Ки Хонг Лий, Декстър Дардън
Сценарист: Ти Ес Ноулън
Продуценти: Уик Годфри, Елън Голдсмит-Вейн
Музика: Джон Пайзано
По книгата на: Джеймс Дашнър
Оператор: Гюла Падош
Copyright © 2024 Dir.bg.