Tя, която маха от влака

She Is Waving From The Train

България | 2016г | 30 минути | Драма , Късометражен , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 07.04.2016
Премиера в България: 07.04.2016
Производител: Артерия филмс
Разпространител: 34 Златна роза 2016

По мотиви от разказа "Кристин, която маха от влака" от сборника „И други истории“ (2001 г.) на българския писател Георги Господинов.

3 любовни истории: първата е на писателя Арман (Владислав Виолинов) и Кристин (Евгения Ангелова), влюбена в него, които играят опасна игра с чувствата си. На собствения си рожден ден Кристин решава да изненада Арман с пътуване. Тъй като той никак не харесва нито влакове, нито изненади, пренебрегва усилията й да направи купето уютно и пътуването – вълнуващо. За да привлече вниманието му и да го накара да ревнува, Кристин решава да маха от прозореца на влака – първо на един възрастен мъж, а след това и на един млад кантонер. Това провокира Арман да измисли две истории за това как помахването й преобръща живота на двамата непознати. Неусетно тази игра води до разговор, в който истината за техните взаимоотношения излиза наяве.

Втората история е на един възрастен мъж, отказал се от голямата си любов и заживял в спрялото време на своя семеен, селски живот; третата е на млад кантонер (Александър Хаджиангелов), влюбен в миража на момиче, което е виждал един единствен път.

История за любовта като избор - не защото можем да избираме в кого да се влюбим, а защото можем да избираме какво да правим с любовта си и как да живеем, със или без нея. И този избор ни определя.

Дипломна работа на режисьорката Камелия Петрова.

Прожекция на Златна роза - Варна: 21.09.2016 г.
Прожекция в Дом на киното София: 19.04.2017 г.

Кастинг

Режисьор: Камелия Петрова
В ролите: Евгения Ангелова, Владислав Виолинов, Стефан Вълдобрев, Радена Вълканова, Александър Хаджиангелов, Цвета Дойчева, Георги Иванов, Таня Манчева, Александър Неделев, Петър Вълчев
Сценарист: Камелия Петрова
Продуценти: Камелия Петрова, Николай Спасов
Музика: Клод Дебюси
По книгата на: Георги Господинов
Оператор: Кирил Проданов
Copyright © 2024 Dir.bg.