Вездесъщият

Omnipresent

България | 2017г | 120 минути | Драма | Официален сайт
- 4.8/10

За филма

В разпространение от: 13.10.2017
Премиера в България: 13.10.2017
Производител: Мирамар Филм, Нова Броудкастинг Груп
Разпространител: Лента
Награди и номинации: Най-добър филм - "Златна роза" 2017 г. и най-добра женска роля (Теодора Духовникова), най-добра мъжка роля (Велислав Павлов), награда на гилдия Критика към СБФД, награда на публиката

От продуцентите на "Дзифт" и “Love.net”.

В центъра на историята е писателят и собственик на рекламна агенция Емил Борилов (Велислав Павлов), който е обсебен да следи всички наоколо с десетки скрити камери. В опит да погледне себе си от дистанция и в търсене на оригинален сюжет, той събира живота на най-близките си, целия си свят на файлове. Хобито му му донася както забавни моменти, така и много нежелани истини - Емил открива, че нищо не е такова, каквото изглежда. Много скоро той се превръща във вездесъщ регулатор на чуждия живот.

Теодора Духовникова е в ролята на психоаналитик и наблюдаваната съпруга на главния герой - д-р Борилова, която се стреми да пази ревниво своите тайни.

Филмът поставя много въпроси, свързани с личното пространство в днешния свят, където СРС-тата и камерите за видеонаблюдение ни заобикалят отвсякъде. Кара ни да се замислим докъде е границата и кога не бива да бъде прекрачвана. От какво ни предпазват и с какво ни заплашват тези видими и невидими записващи устройства, с които се оказва така лесно да се сдобие всеки от нас.

Прожекции на София Филм Фест: 12.03.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Илиян Джевелеков
В ролите: Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Борис Луканов, Михаил Мутафов, Георги Стайков, Весела Бабинова, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Ирмена Чичикова
Сценаристи: Матей Константинов, Илиян Джевелеков
Продуценти: Илиян Джевелеков, Матей Константинов
Музика: Петко Манчев
Оператор: Емил Христов
Copyright © 2024 Dir.bg.