Изповедите

Le confessioni

Италия, Франция | 2016г | 100 минути | Драма , Трилър | Официален сайт
- 1.5/10

За филма

В разпространение от: 21.04.2016
Премиера в България: 19.05.2017
Производител: Barbary Films, Canal+, Cine+, Rai Cinema, True Colours
Разпространител: 6A Media Entertainment
Награди и номинации: Награда на екуменическото жури от Карлови Вари 2016 г. и номинация за Кристален глобус (за най-добър филм)
Номинация за Давид ди Донатело 2017 г. (за сценарий)
Номинация за "Златна клапа" 2016 г. (за сценография)

"The Confessions"

Най-мощните световни икономисти от Г8 провеждат среща в луксозен хотел на германския бряг. Те се събират, за да приемат важни разпоредби, които ще окажат дълбоко влияние върху световната икономика. Освен финансовите министри, Директорът на Международния валутен фонд Даниел Рoше (Даниел Отьой) е поканил и други гости: известна писателка на детски книги, рок звезда и мистериозния италиански монах Роберто Салус (Тони Сервило).

Даниел Рoше ще направи своята изповед пред монаха. Тази нощ ще остане в тайна... до следващата сутрин.

“Те са богати, дебели и мазни. Усъвършенстват се в злодействата си, не защитават сираците, нито правата на бедните.” Такива са финансистите и банкерите, кукловодите на глобалните събития, по думите на картезианския монах Роберто Салус. Финансистите пък се подготвят да представят реформи, които ще имат разрушителни ефекти за по-слабо развитите страни.

Самонадеяната арогантност на икономическите лидери бързо е смекчена, когато един от тях е намерен мъртъв в стаята си. Салус веднага става основният заподозрян....

"В своя нов филм – интригуваща философска съспенс драма – Роберто Андо доказва, че изключителната стилова елегантност и интелектуалната дълбочина не са непременно несъвместими. Чрез своя главен герой, изигран от неподражаемия Тони Сервило, с култивирано изящество и мека ирония, Андо ни напомня, че пилеенето на време не е навредило на никого."
Карел Ох (фестивал в Карлови Вари).

Прожекции на Киномания: 18 - 26.11.2016 г.

Кастинг

Режисьор: Роберто Андо
В ролите: Тони Сервило, Даниел Отьой, Пиерфранческо Фавино, Мориц Блайбтрой, Кони Нилсен, Мари-Жозе Крос, Ламбер Уилсън, Алексей Гусков
Сценаристи: Анджело Паскуини, Роберто Андо
Продуцент: Анджело Барбагало
Музика: Никола Пиовани
Оператор: Маурицио Калвези
Copyright © 2024 Dir.bg.