Открадната красота

Stealing beauty

Италия, Франция, Великобритания | 1996г | 113 минути | Драма | Официален сайт
- 3/10

За филма

В разпространение от: 14.06.1996

Трябва да сме благодарни на Бернардо Бертолучи за този филм, защото така открихме таланта на красавицата Лив Тайлър. Тя е в ролята на Луси, която се опитва да намери отговор на въпросите, свързани със загадъчния дневник на майка си, която се е самоубила.

Луси ще намери отговорите някъде из красивите пейзажи на Тоскана, сред приятната компания на италианските си приятели и в очарователната усмивка на значително по-възрастния от нея Джеръми Айрънс.

Когато 19-годишната американка Люси, чиято майка поетеса е починала наскоро, пристига на гости на приятели в тосканска вила, плановете й включват повече от обикновена ваканция. Тя пази спомени за първата си целувка преди 4 години, с младия Николо, на когото сега иска да отдаде своята девственост; освен това е заинтригувана от бележка в дневника на майка си, намекваща че мъжът, когото е считала за свой баща, може би не й е истински родител.

Люси скоро фокусира върху себе си интереса на обитателите на вилата, особено на преситените мъже, чийто интерес към живота се събужда отново от нейната невинност и разцъфваща женственост.

След величието на предишните му епоси, лекотата на Открадната красота и интимното настроение са удачно напомняне за режисьорското майсторство на Бертолучи, подчертано от находчивите дребни детайли. Но освен това филмът е изпълнен и с истинска чувственост – не само заради откритието Лив Тайлър, но и заради вдъхновяващото съчетание на цветове, аромати и звуци на едно незабравимо време и място.
Джеф Андрю, Time Out Film GuideКастинг

Режисьор: Бернардо Бертолучи
В ролите: Джеръми Айрънс, Джейсън Флеминг, Лив Тайлър
Сценарист: Бернардо Бертолучи
Copyright © 2024 Dir.bg.