Земя на боговете

Land of the Gods

Индия, Сърбия | 2016г | 92 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 09.03.2017
Производител: Nova Film, Zepter International
Разпространител: 21 София Филм Фест 2017

"Dev Bhoomi" / "Zemlja Bogova":

След 40-годишно отсъствие, Рахул Неги (Виктор Банерджи) се завръща в родното отдалечено хималайско селце, носейки със себе си сак и доброто си възпитание.

Преди две години в региона опустошително свлачище убива хиляди хора. Красотата на това място обаче успява да надделее над щетите от бедствието. Рахул търси познати физиономии, но за негова изненада онези, които веднага го разпознават, не са особено щастливи да го видят. Когато напуска селцето съвсем млад, той е в немилост. Повечето хора, живеещи в района, са изключително суеверни и са способни да съхраняват неприязънта си през цели поколения.

Филмът включва семейни неволи, една жена и ужасни несправедливости, породени от кастите в Индия.

Простичък, но емоционален филм, посветен на хората от Утаракханд - северния индийски щат, съсипан от наводнения и свлачища през 2013 г. Почит на едно място, на жителите му и на техните традиции. Ще видите сватбена и погребална церемония, както и множество кадри със селяни, заснети, докато работят или почиват. Във филма си Горан Паскалевич представя обикновеното по изключително елегантен начин – едно от най-големите постижения, към които един режисьор би могъл да се стреми.

Прожекции на София Филм Фест: 12-15.03.2017 г.

Кастинг

Режисьор: Горан Паскалевич
В ролите: Виктор Банерджи, Гитанджали Тапа, Утара Баокар, Виндо Кумар Шарма, Радж Зутши, Авиджит Дут
Сценаристи: Горан Паскалевич, Виктор Банерджи
Продуцент: Горан Паскалевич
Музика: Рамеш Мишра
Оператор: Милан Спасич
Copyright © 2024 Dir.bg.