88 MHz

88 MHz

България | 2017г | 39 минути | Документален , Късометражен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 28.04.2017
Производител: NoBlink Studio
Разпространител: Master of Art

Йордан Георгиев от осем години насам е водещ на специализираното предаване за театъра и неговите главни действащи лица - рубриката за изкуство и култура „Без маски” в столичната радиостанция радио „Алма Матер- Класик ФМ“, излъчваща на честота 88 мегахерца. Йордан е завършил право, журналистика и магистърската програма „Литература, кино и визуална култура“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Пише стихове, автор е на две книги - „Без маски“ и „Младите театрали говорят в „Без маски“, в които събира емблематични интервюта с някои от най-популярните родни драматурзи, режисьори и артисти. Той е незрящ.

Всеки понеделник от 17:00 часа Йордан Георгиев интервюира изтъкнати български творци, възприемайки тяхното изкуство по различен начин – със сърцето си. Филмът не само разказва вдъхновяващата лична история на Йордан, но и поставя екзистенциални въпроси за способността да „виждаш“, независимо от обстоятелствата и да следваш мечтите си, въпреки трудностите.

Режисьорски дебют на Яна Титова в документалното кино. Независимият проект е финансиран чрез дарения в системата Indiegogo и е осъществен с подкрепата на Съюза на слепите в България, Народния театър “Иван Вазов”, Библиотеката към Съюза на Артистите и Университетското радио „Алма Матер“.

Яна Титова:
„Много дълго време мислех как да се казва филмът и реших, че това ще е най-подходящото заглавие - не само защото Данчо работи в радио, което е на тази честота, а защото това е неговият свят - звук, звукова среда и радио, които участват в неговия живот. Това, което ми даде този филм, е приятелството ми с Данчо. Това е най-ценното нещо, което излезе от този проект и то е незаменимо! Човек не трябва да се отказва от мечтите си и няма пречки. Дори да си мислим понякога, че ги има, ние сами ги поставяме пред нас.
Данчо е герой. Хората заслужават да видят неговата история, защото тя е вдъхновява и мотивираща.“.

Прожекции на филмовия фестивал "Master of Art": 28 и 29.04.2017 г.
Специална прожекция на "Любовта е лудост" Варна: 26.08.2017 г.
Прожекция на „Пътуващо лятно кино с БНТ1“ Созопол: 30.08.2016 г.

Кастинг

Режисьор: Яна Титова
Сценарист: Яна Титова
Продуценти: Александър Алексиев, Илхан Текин
Оператори: Мартин Балкански, Адриана Янкулова
Copyright © 2024 Dir.bg.