Господарка на злото 2

Maleficent: Mistress of Evil

- 7.9/10

За филма

В разпространение от: 16.10.2019
Премиера в България: 18.10.2019
Производител: Roth Films, Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

a.k.a. "Maleficent 2" - продължение на филма от 2014 г.

Сложните отношения между Злодеида (Анджелина Джоли) и дъщерята на краля на човеците, прелестната принцеса Аврора (Ел Фанинг) се издигат на ново ниво, след като нови заплахи възникват за магичната земя на мурите - Горско царство. В ролята на принц Филип е Харис Дикинсън, а Сам Райли е в ролята на верния помощник на Злодеида - Диавал.

Имало едно време зла вещица и принцеса, прокълната от нея да спи завинаги... Ще станем свидетели на безмилостна надпревара за господство, сила и… за сърцето на Аврора. Сблъсъкът между две силни жени, готови на всичко, за да бъдат обичани и ценени като майки на красивата принцеса, ще се превърне в „ябълката на раздора“. Злата орисница Злодеида и кралица Ингрит (Мишел Пфайфър) влизат в зловеща битка, която ще разтресе целия магически свят и ще разкрие, че Злодеида не е единствената от своя вид, което надали ще доведе до нещо добро. Любовта между Аврора и принц Филип е обречена на тежки изпитания, а магията ще властва като невидима покривка над всички съдби в кралството.

Още по-уверената Злодеида ще се сблъска с нови противници и ще се впусне в нови съюзи, които обаче ще донесат много повратни моменти по пътя й. Изгубена в мрака и обладана от чувство за отмъщение, тя ще усложни взаимоотношенията си с бъдещата кралица в търсене на справедливост за всички мистични същества по техните земи. Дали злото ще властва завинаги или Злодеида ще преодолее вътрешните си противоречия?

Снимките са осъществени през май-август 2018 г. във Великобритания.

(дублиран и субтитриран на български език)

Кастинг

Режисьор: Йоаким Ренинг
В ролите: Анджелина Джоли, Ел Фанинг, Джуно Темпъл, Мишел Пфайфър, Ед Скрейн, Чиуетел Еджиофор, Харис Дикинсън, Имелда Стонтън, Кае Алекзандър, Сам Райли, Робърт Линдзи
Сценаристи: Линда Улвъртън, Ноа Харпстър, Майка Фицърман-Блу
Продуценти: Дънкан Хендерсън, Анджелина Джоли, Джо Рот
Музика: Джеф Занели
Оператор: Хенри Бреъм
Copyright © 2024 Dir.bg.