Капитан Марвел

Captain Marvel

- 6.1/10

За филма

В разпространение от: 06.03.2019
Премиера в България: 08.03.2019
Производител: Marvel Studios, Walt Disney
Разпространител: Форум Филм България

По поредицата комикси на "Marvel Comics" (1968-1970 г.), разработени от Рой Томас и Джин Колан.

Филм за първата жена-супергероиня на Марвъл - Каръл Данвърс "Капитан Марвел" (Бри Ларсън), считана от мнозина за най-силният Отмъстител. Действието предшества "Железният човек" (2008) и се развива през 1990-те години - период, който досега не е изследван във филмовата вселена на студио Marvel.

Каръл Данвърс е пилот от Земята, която придобива могъщи сили. Част от ДНК-то на Данвърс принадлежи на извънземната раса "крий". Когато за първи път виждаме героинята, тя живее на планетата на крий - Хала, където е част от елитен отряд космически полицаи, наречени Старфорс. Когато Данвърс се завръща на Земята, тя е преследвана от множество въпроси за своето минало и същевременно се оказва единствен шанс на хората срещу расата на променящите формата си "скръл", предвождани от злия Талос (Бен Менделсон).

В личната си история, Карол Данвърс се оказва единствената защита на Земята срещу страховита извънземна заплаха. С капитан Марвел имаме поглед към нови забележителни светове и герои, както и един от най-интересните сблъсъци във филмовата вселена.

Разтърсващият финал на филма от 2018 г. "Отмъстителите: Война без край" загатна, че окончателната съдба на Отмъстителите и всички живи същества във Вселената по някакъв начин ще бъде свързана с образа на Капитан Марвел. Тя ще изиграе изключително важна роля за разрешаването на трагичните събития от финала на този филм, при които Танос причини смъртта на половината от живите същества във Вселената, включително и на голяма част от Отмъстителите.

Самюъл Джаксън играе младия Ник Фюри, Кларк Грег е агентът на "S.H.I.E.L.D." Фил Колсън, Лий Пейс се превъплъщава в Ронан Обвинителя (познат като злодея от „Пазители на галактиката“), Лашана Линч влиза в образа на Мария Рамбоу - най-старата приятелка на Денвърс и колежка-пилот, а Джуд Лоу ще видим като мистериозния водач на Старфорс.

Свързани новини

Започнаха снимките на "Капитан Марвел" Disney: Уил Смит в "Аладин", Бри Ларсън в спин-оф на "Снежанка" Кевин Файги обеща повече жени-режисьори в Марвъл Първа жена пише музиката за супергеройски филм Джеймс Гън готов със сценария на „Пазители на галактиката vol. 3“ Джаймън Хаунсу ще изиграе вълшебника в "Шазам!" Кейт Шортланд ще режисира "Черната вдовица" „Доктор Стрейндж 2“ по-скоро от очакваното Джаймън Хаунсу като трети Бозли в „Ангелите на Чарли“ „Отмъстителите 4“ e готов Напусна ни комикс легендата Стан Лий 50 дни до "Капитан Марвел" с 10 постера Вин Дизел подготвя „Бързи и яростни“ с изцяло женски актьорски състав „Капитан Марвел“ превзе върха в боксофис класациите в САЩ и по целия свят „Us“ с впечатляващи боксофис резултати „Дъмбо“ превзе върха в боксофиса Повече от обещаващо стартира „Шазам!” „Проклятието на плачещата жена“ превзе бокс офиса Само 5 нови филма през юли, без премиера в последната седмица „Спайдър-мен: Далече от дома“ с отличен старт в бокс офиса Махършала Али е новият Блeйд Земекис ще режисира трилър фантастиката "Арес" "Тайната на Артемис Фоул" - само в интернет през Disney+ Comic-Con 2022: подробности за фази 4, 5 и 6 от филмовата вселена на Марвъл

Кастинг

Режисьори: Ана Боудън, Райън Флек
В ролите: Бри Ларсън, Джуд Лоу, Самюъл Джаксън, Бен Менделсон, Джаймън Хаунсу, Лий Пейс, Лашана Линч, Джема Чан, Алхенис Перес Сото, Рун Темте, Маккена Грейс, Кларк Грег, Анет Бенинг
Сценаристи: Никол Пърлман, Дженива Робъртсън-Дуорет, Карли Менш, Лиз Флейхайв, Мег Лефоув, Райън Флек, Ана Боудън
Продуцент: Кевин Файги
Музика: Пинар Топрак
По книгата на: Рой Томас, Джин Колан
Оператор: Бен Дейвис
Copyright © 2024 Dir.bg.