Всички знаят

Todos lo saben

Испания, Франция, Италия | 2018г | 133 минути | Драма | Официален сайт
- 6.5/10

За филма

В разпространение от: 09.05.2018
Премиера в България: 14.12.2018
Производител: Memento Films Production, Morena Films, Lucky Red
Разпространител: 6A Media Entertainment
Награди и номинации: Номинация за Златна палма - Кан 2018 г.
Номинация за награда на публиката - Торонто 2018 г.

"Everybody Knows":

История за подозрения, пари и потомство.
За сватбата на сестра си испанката Лаура (Пенелопе Крус), живееща в Буенос Айрес, пристига заедно с дъщеря си тийнейджърка и по-малкия си син в селото край Мадрид, където е израснала. Оставила е съпруга си Алехандро в Аржентина и волно се впуска в простите удоволствия от своята младост. Неочаквани събития водят до разбулване на стари семейни тайни, изненадващи реакции и изправят героите пред трудни психологически решения и тежък морален избор.

Във фамилията й напреженията зреят току под повърхността, а и разсеяните чувства към някогашния й партньор Пако (Хавиер Бардем), който сега се грижи за близките лозя, допълнително ще усложнят ситуацията. Все пак, всички са се събрали за голямото сватбено тържество, когато след ненадейно спиране на тока се оказва, че дъщерята на Лаура е изчезнала. Идиличният блясък започва да потъмнява, напрежението се затяга, поредица от събития и измени са довели до отвличането на момичето.

„Бардем и особено Крус впечатляват в ролите, специално написани за тях. Тяхната химия, но и тяхната меланхолия за това, което е могло да бъде, са осезаеми“.
The Hollywood Reporter

Фархади показва умение да акцентира върху осезаемите социални детайли – начина, по който един мъж носи селското си минало, дори и когато вече сам е земевладелец, или как една жена може да се превърне в чужденка за фамилията си само с напускането на родната си страна.

Откриващ филм на фестивала в Кан 2018 г.
Прожекции на Киномания - Варна, София и Пловдив: 16.-23.11.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Асгар Фархади
В ролите: Пенелопе Крус, Хавиер Бардем, Хайме Лоренте, Рикардо Дарин, Барбара Лени, Инма Куеста, Едуард Фернандес, Елвира Мингес, Рамон Бареа
Сценарист: Асгар Фархади
Продуценти: Алваро Лонгория, Александр Мале-Ги
Музика: Алберто Иглесиас
Оператор: Хосе Луис Алкайне
Copyright © 2024 Dir.bg.