Топ гън: Маверик

Top Gun: Maverick

САЩ | 2022г | 131 минути | 4DX , IMAX , Драма , Екшън | Официален сайт
- 7.8/10

За филма

В разпространение от: 21.05.2022
Премиера в България: 27.05.2022
Производител: Jerry Bruckheimer Films, Skydance, Cruise/Wagner Productions, Paramount Pictures, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Продължението на "Топ гън" (1986) се развива в наши дни, 34 години след събитията в първия филм. Асове-пилоти се състезават с високотехнологични дронове и изтребители пето поколение.

Том Круз се връща в образа на летеца Маверик Мичъл и вече е инструктор към военноморските сили. Вал Килмър отново е Том Казански-Ледения ("Айс-мен"), пилот и основен съперник на героя на Круз. Ще видим и порасналия син (в ролята - Майлс Телър) на печално загиналия Гуус и на Карол (Антъни Едуардс и Мег Райън в оригиналния филм). Синът е новото протеже на Маверик.

Отново вдигаме адреналина с любимите бойни пилоти на няколко поколения. Няма как да минем и без авиаторските якета и очила, белязали модата завинаги, и култовия мотоциклет! В свят на дронове, нови оръжия и постоянно равиващи се технологии, ще имат ли какво да научат новите звезди на авиацията от безспорните асове на своя випуск? При всички случаи, нуждата от високи скорости и адреналин остава...

След повече от тридесет години служба като един от топ пилотите на американските военноморски сили, Пийт „Маверик“ Мичъл е намерил мястото си – да достига крайни предели като безстрашен тест пилот и да отбягва повишенията, които биха го задържали на земята. Когато Маверик се оказва инструктор на специален отряд пилоти от Топ Гън, трениращи за специална, невиждана досега мисия, той се среща с лейтенант Брадли „Рустър“ Брадшоу (Майлс Телър), син на загиналия му партньор и най-добър приятел Ник Брадшоу – Гуус. Немислима мисия, която нито един жив пилот не е виждал. Мисия, която само и единствено Пийт „Маверик“ Мичъл е способен да изведе до успешен завършек. Но битката няма да е само в небето, а и на земята, където Маверик се сблъсква челно с младо поколение авиатори, които са уверени, че ветеранът няма на какво да ги научи. Дали му е познато? Нещата стават още по-заплетени, когато той се изправи лице в лице с демоните от миналото си, олицетворени от лейтенант Брадшоу. Опитът или дързостта? Разумът или емоцията? Младото поколение или старото?

Изправен пред несигурно бъдеще и преследван от миналото си, Маверик се сблъсква с най-дълбоките си страхове в мисия, която изисква най-голямата жертва от тези, които ще бъдат избрани да полетят.

Филмът, който използва работещи военни бази и самолетоносачи за снимките си, предизвика закачлива размяна на реплики в Twitter между военновъздушните и военноморските сили на САЩ.
- „Ако Маверик наистина има нужда от скорост, може да скочи в един от нашите F-15E Strike Eagle! Скоростта им стига до 1875 мили в час (3017 км/ч)“, туитнаха от авиацията на САЩ.
- От флота побързаха да им отговорят с култовата реплика от първия филм: "Помнете, момчета, няма точки за второто място!".

В лентата се завръща авторът на музиката, германският композитор Харолд Фалтермайер, който печели награда „Грами“ и номинация за „Златен глобус“ за работата си по Топ гън. Песента от оригиналния филм „Take My Breath Away” на Джорджо Мородер и Том Уитлок пък спечели награда „Оскар“.

Снимките са осъществени през май 2018 - април 2019 г.

Свързани новини

Нова информация за предстоящата втора част на екшъна “Топ гън” Спрягат Джоузеф Козински за режисьор на "Топ гън 2" „Топ гън: Маверик“ със съвременна трактовка Вал Килмър в "Top Gun: Maverick" Започнаха снимките на новия "Топ гън" Продължението на "Топ гън" с премиерна дата Том Круз съобщи името на продължението на "Топ гън" Вал Килмър в „Топ гън 2” “Топ Гън” се завръща на големия екран в триизмерен формат Джон Хам, Ед Харис и Луис Пулман в „Топ Гън: Маверик“ Задава се „Гладиатор 2“ Кристофър Маккуори ще направи още две невъзможни мисии Ханс Зимър се заема със „Смъртта може да почака“ Sony планират „Лоши момчета 4“ Sony агресивно мести летния си репертоар И Paramount се отказа от кино през лятото Тиери Фремо: фестивалът в Кан няма да стане телефонен Universal ще прави нов "Туистър" с Джоузеф Козински "Черната вдовица" и още 9 заглавия отложени Paramount мести 10 филма, 3 от тях с Том Круз Paramount отлага "Топ гън: Маверик" и "Мисията невъзможна 7" „Свети Влас Филм Фест“ от 30 юни Филмови нощи във Филипополис до 29 юли Том Круз стана най-високоплатен актьор, Марго Роби води при жените Номинации за Оскар 2023 Раздадоха британските награди БАФТА 2023 95-и Оскари 2023

Кастинг

Режисьор: Джоузеф Козински
В ролите: Том Круз, Вал Килмър, Дженифър Конъли, Джъстин Маркс, Майлс Телър, Глен Пауъл, Ед Харис, Луис Пулман, Джон Хам, Питър Марк Кендъл, Моника Барбаро
Сценаристи: Ерик Уорън Сингър, Питър Крейг, Кристофър Маккуори, Джъстин Маркс
Продуценти: Джери Брукхаймър, Дейвид Елисън, Том Круз, Дейна Голдбърг, Дон Грейнджър
Музика: Харолд Фалтермайер, Ханс Зимър
Оператор: Клаудио Миранда
Copyright © 2024 Dir.bg.