Старецът и оръжието

The Old Man & the Gun

- 10/10

За филма

В разпространение от: 28.09.2018
Производител: Conde Nast, Endgame Entertainment, Identity Films, Fox Searchlight
Разпространител: Киномания 2018

По едноименната статия (27.01.2003 г.) в сп. The New Yorker, по-късно включена в сборника с 12 есета "The Devil and Sherlock Holmes: tales of murder, madness, and obsession" (2010 г.) на американския журналист и документалист Дейвид Гран.

Истинската история на Форест Тъкър (1920 - 2004) - от дръзкото му бягство от затвора Сан Куентин в северозападна Калифорния през лятото на 1979 г. до безпрецедентната му поредица обири на банки, разтърсила властите, но очаровала обществеността с вежливостта им...

Тъкър (Робърт Редфорд) се занимава с престъпна дейност още от тийнейджър. Отгледан от баба си, в затвора е от 15-годишен - първо за кражба на кола, откъдето бяга 18 пъти успешно и 12 пъти неуспешно. Сега, в заника на своя живот, продължава да го прави: преминава през 5 щата и осъществява безпроблемно 93 обира. В кариерата си е задигнал над 4 милиона долара.

По следите на обирджията е детективът Джон Хънт (Кейси Афлек), който е възхитен от начина, по който Тъкър се е посветил на своя занаят. По следите му е и една жена - Джуъл (Сиси Спейсек), който го обича въпреки избраната от него професия.

Разбира се, подготвя се класическият „последен удар”...

Прожекции на Киномания: 17.-25.11.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Дейвид Лауъри
В ролите: Робърт Редфорд, Сиси Спейсек, Кейси Афлек, Джон Дейвид Уошингтън, Дани Главър, Кийт Карадийн, Том Уейтс, Тика Съмптър
Сценарист: Дейвид Лауъри
Продуценти: Тоби Халбрукс, Бил Холдърман, Робърт Редфорд
Музика: Даниел Харт
По книгата на: Дейвид Гран
Оператор: Джо Андерсън
Copyright © 2024 Dir.bg.