Лошо момиче

Bad Girl

България | 2019г | 85 минути | Драма , Криминален | Официален сайт
- 8.5/10

За филма

В разпространение от: 15.03.2019
Премиера в България: 12.04.2019
Производител: БНТ - ПЦ „Студия Екран“
Разпространител: А Плюс Филмс

Талантливата състезателка по художествена гимнастика Жанета-"Жожо" (Любомира Башева) се пречупва пред амбициите на майка си (Станислава Армутлиева) да бъде най-добрата. В живота на Жожо настъпват драматични промени, след като става жертва на насилие. Тя започва да употребява наркотици и заменя залата със стриптийз клуб... В опитите си да намери своето място под слънцето момичето се изправя срещу най-могъщия враг - самата себе си. Ще успее ли да се пребори с най-трудната битка в живота си или ще поеме по лош път...

Сюжетът разглежда редица актуални теми, сред които са конфликтните взаимоотношения между родителите и техните деца, устойчивостта на ценностната система в съвременния свят, сблъсъкът на различни културни течения, повлияли обществото и най-вече личният житейски избор, като социален феномен.

Специално участие във филма имат националните състезателки по художествена гимнастика, Бранимира Маркова (главен мениджър на националния отбор - индивидуално) и Илиана Раева (председател на УС на БФХГ). Любомира Башева тренира 5 месеца художествена гимнастика, за да може да изпълни без дубльор цялото си съчетание от филма (поставено от Лили Игнатова). Изпълнителен продуцент - Нина Алтъпармакова.

Мариан Вълев:
„Исках да разкажа нещо истинско, нещо от живота ни – това ме вълнува като сценарист и режисьор. Всички герои във филма имат своите прототипи. Някои от образите са събирателни, но пак стъпват върху съдбата на хора от истинския живот. Филмът разказва за пропадането, но всъщност е филм за близостта между хората. Всички герои в него са много самотни. Някои от тях успяват да намерят близост, други не. Вълнува ме процесът на сближаване между хората, на усещането за близост. Искам да дам шанс на хората да могат се сближат помежду си - това е важно за мен и именно това искам да постигна с филма“.

Изпълнителен продуцент: Нина Алтъпармакова.

Прожекция на София Филм Фест: 15.03.2019 г.

Кастинг

Режисьор: Мариан Вълев
В ролите: Любомира Башева, Елена Телбис, Станислава Армутлиева, Дария Симеонова, Диляна Попова, Велислав Павлов, Деян Донков, Георги Кадурин, Христо Пъдев, Ели Колева
Сценарист: Мариан Вълев
Продуценти: Боряна Пунчева, Янко Терзиев
Оператор: Антон Бакарски
Copyright © 2024 Dir.bg.