Жокера

Joker

- 8.5/10

За филма

В разпространение от: 02.10.2019
Премиера в България: 04.10.2019
Производител: BRON Studios, Village Roadshow Pictures, Joint Effort, DC Entertainment, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс
Награди и номинации: Златен лъв от кинофестивала във Венеция 2019 г.
2 награди и 9 номинации Оскар 2020 г.
2 награди и 2 номинации Златен глобус 2020 г.
3 награди и 8 номинации Златен глобус 2020 г.

Предполагаемо начало на нов франчайз на DC Comics и Warner Bros. След трите образа на главния герой - на Джак Никълсън, Хийт Леджър и Джаред Лето, новата версия търси по-млад актьор за "принца на престъпността" и го намира в лицето на Хоакин Финикс. Името на Жокера е Артър Флек. В ролята на Томас Уейн-Батман е Брет Кълън.

1981 година. Провалил се комедиант, отхвърлен от обществото, поема по пътя на престъпността и хаоса в Готъм сити.

Единственото, което винаги е искал самотният Артър Флек, е човешки допир, емоционална връзка. Бродейки из мрачните и връждебни улици на Готъм, Артър носи две маски. Едната той сам е гримирал на лицето си. Другата не може да се измие и е неговия отчаян опит да се почувства като част от света, който го заобикаля, а не като човекът, който е постоянно отхвърлян от него.

Артър сам се грижи за болната си майка, която е най-добрият му приятел. Тя с ирония го нарича „весел“, защото усмивката е винаги на лицето му, но тази гримаса прикрива дълбоката му тъга... Когато животът се превръща в постоянен тормоз в работата, на улицата и у дома, от близки, колеги и напълно непознати, Артър се отчуждава още повече от обществото и драстично решава с коя от двете маски иска да живее.

Снимките са осъществени през октомври-декември 2018 г. в Ню Йорк, Лос Анджелис, Джързи сити и Нюърк.

Свързани новини

Филм с ДиКаприо и Де Ниро, режисиран от Скорсезе Тод Филипс срещу папараците: Зази Бийц в "Жокера" Джейсън Момоа в "Аквамен 2"? Биографичен филм за Хълк Хоган Тод Филипс пусна кадър от "Жокера" „Жокера“ с първи плакат Приключиха снимките на „Хищни птици“ Как „Уорнър“ ще отговори на „Дисни“ "Истината" на Корееда откри фестивала във Венеция 2019 Нов култов трейлър на „Жокера“ "Жокера" със Златен лъв, "Офицер и шпионин" грабна журито във Венеция Възможен ли е Батман срещу Жокера? „Жокера“ поставя рекорди в САЩ „Жокера“ отново е начело на боксофиса в САЩ „Господарка на злото 2“ покори върха в боксофиса "Завръщане" с успешен старт в боксофиса на 59 екрана Историята на Жокера продължава в нов филм „Терминатор: Мрачна съдба“ e първенец в боксофиса Нови плакати на „Жокера“ го определят като фаворит на Оскарите Жокера пребори Злодеида „Битката за Мидуей“ е изненадващият лидер в боксофиса "Доза щастие" поведе българските премиери в бокс офиса Робърт Де Ниро - образец за актьорско майсторство Анди Съркис е поредното звездно попълнение в „Батман“ „Пълно ускорение“ покори върха с лекота "Златен глобус" 2020 - номинации Тази нощ в хотел Бевърли Хилс бяха раздадени 77-ите награди „Златен глобус“ Гилдията на сценаристите обяви своите фаворити Номинации на Британската академия 2020 Номинации за наградите „Оскар“ 2020 Приятни и неприятни изненади след номинациите за Оскар "1917" награден за най-добър филм от професионалната гилдия Брадли Купър прави филм за Ленард Бърнстайн Наградите на Британската академия 2020 „Паразит“ сътвори история на наградите „Оскар“ 2020 Зази Бийц в екшъна "Bullet Train" с Брад Пит Половин Холивуд "под знамената" за 9-ия филм на Дейвид О. Ръсел Продължение на "Жокера" - Joker: Folie à deux

Кастинг

Режисьор: Тод Филипс
В ролите: Хоакин Финикс, Зази Бийц, Робърт Де Ниро, Брет Кълън, Франсис Конрой, Шей Уигъм, Марк Марън, Бил Камп, Глен Флешлър, Брайън Калън
Сценаристи: Тод Филипс, Скот Силвър
Продуценти: Брадли Купър, Тод Филипс, Ема Косков
Музика: Хилдюр Гюднадотир
Оператор: Лорънс Шер
Copyright © 2024 Dir.bg.