Круд: Нова епоха

The Croods: A New Age

- 8.6/10

За филма

В разпространение от: 25.11.2020
Премиера в България: 06.08.2021
Производител: DreamWorks Animation, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

(a.k.a. "The Croods 2")
Продължение на филма от 2013 г., в който Груг, Гай и Ийп от праисторическото семейство Круд се бори с малки и големи проблеми - събиране на храна и предстоящо разрушаване на света. Ярките и симпатични членове на фамилията бяха принудени да оцеляват в безвъзвратно променящия се свят, като ни напомниха за неотменната важност на семейството и ни показаха колко малко всъщност сме се променили.

Сега предстоят първите стъпки към създаване на организирано човешко общество. Първобитните герои се изправят пред най-голямото си предизвикателство до момента: друго семейство! Сем. Круд е предизвикано от съперничещото им сем. Хомосапиенс (Bettermans), което твърди, че е по-добро и по-развито...
Преживели сериозно количество катастрофи и опасности, сред които зъбати зверове и „края на света“, Круд имат нужда от ново място за живеене. Затова праисторическото семейство се отправя на пътешествие в търсене на място, което да нарекат свой дом. И когато откриват защитено от висока стена идилично райско кътче, те смятат, че са намерили решение на всичките си грижи. Има само един проблем - друг вече живее там, семейство Хомосапиенс.

Със своята сложна къща, разположена на гигантско дърво, невероятни изобретения и много земя със свежи хранителни продукти, Хомосапиенс (с акцент на сапиенс!) са няколко стъпки напред в еволюционната стълбица и приемайки Круд в своя дом, като първите гости на света, напрежението между тях много бързо ескалира. Точно когато изглежда, че е невъзможно пещерното и модерното семейство да намерят общ език, нова заплаха ги изкарва на епично пътешествие извън сигурността на укрепения им дом.

Ще успеят ли Круд и Хомосапиенс да приемат различията си, да почерпят сили едни от други и да се справят със заплахата? Каква ще е съдбата на всеки от героите и в крайна сметка, ще могат ли всички да изградят бъдещето си заедно? Един изпълнен с незабравими приключения и огромно настроение филм.

Монтаж: Джеймс Райън.

Кастинг

Режисьор: Джоуел Крофърд
Сценаристи: Дан Хегъман, Кевин Хегъман
Продуцент: Марк Суифт
Музика: Марк Мадърсбо
Озвучен на български от: Васил Бинев, Светломир Радев, Иван Велчев, Царина Юхновска, Анелия Шишкова, Лина Шишкова, Йорданка Илова, Светлина Станчева, Константин Каракостов
Озвучен от: Ема Стоун, Райън Рейнолдс, Никълъс Кейдж, Питър Динклидж, Катрин Кийнър, Лесли Ман
Copyright © 2023 Dir.bg.