Лов на вещици

Злогоње

Сърбия, Македония | 2018г | 90 минути | Детски , Драма , Приключенски , Семеен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 27.09.2018
Производител: Акција продукција, Dream Factory Macedonia, This and That Productions
Разпространител: 23 София Филм Фест 2019

“The Witch Hunters”:

По мотиви от сборника разкази "За бутона и късмета" ("О дугмету и сречи", 2006 г.) на сръбската писателка Ясминка Петрович.

Сериозни проблеми през призмата на детския поглед - зрял разговор за наболели проблеми. Историята е за едно 10-годишно момче с частична церебрална парализа, Йован (Михайло Милавич). Ежедневието му преминава в терапевтични упражнения, а в мечтите си той се превръща в супергерой и чрез въображението си се бори с тъмните сили в един измислен свят. Във въображението си, където често бяга, той е свободен да бъде когото си поиска, да си мисли, че е невидим за останалите и да притежава суперсили, за които всеки мечтае.

Светът му се променя, когато в класа идва нова ученичка - Милица (Силма Махмути).

Малко по малко смелата и упорита Милица разрушава стената, която Йован сам е изградил около себе си. Милица кани Йован на истинско приключение - да й помогне да освободи баща й от новата му жена, която Милица смята за вещица, която го е омагьосала.... Йован се захваща да избави бащата от заклинанието. Мисията разкрива пред Йован реалност, каквато той не би могъл дори да си представи. Но за да бъде истински герой, Йован първо трябва да започне да се приема такъв, какъвто е.

Прожекции на София Филм Фест: 12. и 17.03.2019 г.

Кастинг

Режисьор: Рашко Милкович
В ролите: Михайло Милавич, Силма Махмути, Йелена Джокич, Боян Жирович, Милутин Милошевич, Дубравка Ковянич, Олга Оданович, Йелена Йованова, Стела Цеткович
Сценаристи: Марко Манойлович, Милош Кречкович
Продуцент: Йована Караулич
Музика: Невена Глушица
По книгата на: Ясминка Петрович
Оператор: Микша Анджелич
Copyright © 2024 Dir.bg.