Секс игри

Cruel Intentions

САЩ | 1999г | 97 минути | Драма , Еротичeн , Романтичен
- 5.5/10

За филма

В разпространение от: 05.03.1999
Премиера в България: 25.06.1999
Премиера на видео: 09.12.1999
Премиера на DVD: 09.12.1999
Производител: Columbia Pictures
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: Мей Стар

Четвърта екранна адаптация на класическия скандален роман “Опасни връзки” (1782 г.) на Шодерло дьо Лакло.

Ядосана от загубата на гаджето си, богата тийнейджърка се обзалага с доведения си брат, че не може да съблазни две девици.

Режисьорът Роджър Къмбъл: “Този роман е носител на безвремието и може да бъде поднесен по такъв начин, че да стане достъпен и за по-младата аудитория. В гимназиите много често има и порочни деца. И когато преди около две години и половина препрочетох романа, си дадох сметка каква голяма част от колежаните приличат именно на персонажите от този роман. Ето защо реших, че ще представлява интерес за зрителите да видят един по-различен поглед върху творбата - действието на филма да се развива в среда на колежани.”

Актьорът Райън Филипи: "Валмон е роля, изпълнявана до момента от неколцина страхотни актьори. Знаех колко е висока летвата, но сценарият бе толкова елегантен, забавен, остроумен и жлъчен, че направо ме очарова."... "Този сценарий е изграден изцяло върху диалози. Никой не те преследва с кука, няма експлозии, няма гонитби с коли. Става дума за сложни взаимоотношения и тяхното непрестанно доусложняване. Има определени условия, с които трябва да се съобразяваш. Виждаш как от всяко едно действие произлиза друго - толкова взаимодействия и сблъсъци... Създава се и едно усещане за сценичност, все едно взимаш участие в пиеса."

Кастинг

Режисьор: Роджър Къмбъл
В ролите: Райън Филипи, Сара Мишел Гелар, Селма Блеър, Суси Кърц, Рийз Уидърспун, Кристин Барански
Сценарист: Роджър Къмбъл
Продуцент: Нийл Мориц
Музика: Едуард Шиърмур
По книгата на: Шодерло дьо Лакло
Оператор: Тео ван де Санде
Copyright © 2024 Dir.bg.