Фехтовачът

The fencer

Финландия, Естония, Германия | 2015г | 94 минути | Биографичен , Военен , Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 13.03.2015

Млад естонски фехтовач бяга от руската тайна полиция и е принуден да се върне в родината си, където си намира работа като учител по физическо в гимназия. Само че миналото го настига и го изправя пред труден избор.

Млад мъж на име Ендел Нелис пристига в Хаарсалу, Естония, в началото на 50-те години. Напуснал е Ленинград, за да избяга от тайната полиция, намира си работа като учител по физическо и основава спортен клуб за своите ученици. Ендел е като баща за учениците си и започва да ги учи на голямата си страст, фехтовката, а това води до конфликт със завистливия директор, който започва да се рови в миналото на Ендел…

Ендел обиква децата и се грижи за тях – повечето са останали сираци вследствие на руската окупация. Фехтовката се превръща в начин да изразят себе си, а Ендел става техен модел за подражание. Децата искат да участват в национален турнир в Ленинград и Ендел трябва да направи избор: да рискува всичко и да ги заведе или да постави безопасността си на първо място и да ги разочарова.

Кастинг

Режисьор: Клаус Харо
В ролите: Март Аванди, Хендрик Темпере, Урсула Ратасеп
Сценарист: Анна Хейнема
Copyright © 2024 Dir.bg.