Черната вдовица

Black Widow

- 8.8/10

За филма

В разпространение от: 07.07.2021
Премиера в България: 09.07.2021
Производител: Zak Productions, Marvel Studios, Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По комиксите на Дон Хек, Стан Лий и Дон Рико.

Драматичната и емоционална история на Наташа Романоф (Скарлет Йохансон) и нейния път от опасен наемен убиец на КГБ, през агент на ЩИТ, до лидер на сломените Отмъстители - и в крайна сметка до саможертвата й в името на спасението на половината от живите същества във Вселената, унищожени от Танос.

Малко след събитията в "Първият отмъстител: Войната на героите" (2016), Отмъстителите са разединени, а част от тях са в немилост, включително и Черната вдовица. Наташа Романоф е оставена сама на себе си и принудена да отговаря за миналото си... Докато бяга от закона, тя - може би за първи път в живота си - е оставена да действа свободно и сама да взима решения за съдбата си, но трябва да се изправи срещу демоните от мрачното си минало. Основната заплаха, която ще разтърси света на Наташа, е енигматичният суперзлодей Таскмастър.

От рождението си тя е предадена на КГБ и е подготвяна за оперативен агент. 15 години след разпада на СССР и опитите на правителството да я ликвидира, тя става свободен агент в Ню Йорк. Бившата убийца вече е независима жена, самостоятелно правеща избори в живота си. Срещаме се с най-различни хора от миналото на Наташа, нейното „семейство“, включващо черните вдовици Елена Белова (Флорънс Пю), която е като родна сестра на Наташа, и по-възрастната, изпечена в шпионския занаят Милена Востоков (Рейчъл Вайс), която е част от мистериозен научен експеримент. Като тяхна бащина фигура е Алексей Шостаков (Дейвид Харбър), известен като Червения пазител - руски еквивалент на Капитан Америка. Какво точно свързва тези герои, кой е враг и кой - приятел?

Снимките са осъществени през май-октомври 2019 г. в Норвегия, Унгария, Великобритания и САЩ.

Кастинг

Режисьор: Кейт Шортланд
В ролите: Скарлет Йохансон, Флорънс Пю, Дейвид Харбър, Рейчъл Вайс, О-Т Фагбенле, Оливие Рихтерс, Рей Уинстън, Лиран Натан, Мартин Разпопов, Робърт Дауни мл., Уилям Хърт, Мише Лий, О-Т Фагбенле
Сценаристи: Джак Шейфър, Нед Бенсън
Продуцент: Кевин Файги
Музика: Лорн Балф
Оператор: Роб Харди
Copyright © 2024 Dir.bg.