Вечните

Eternals

САЩ | 2021г | 157 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 7.7/10

За филма

В разпространение от: 28.10.2021
Премиера в България: 05.11.2021
Производител: Marvel Studios, Walt Disney Studios
Разпространител: Форум Филм България

По комиксите на Джак Кърби.

Сага за вечните - безсмъртни същества, живели на Земята и оформили нейната история и цивилизации.

Новият екип супергерои са древни извънземни, които живеят тайно на Земята от хиляди години, Вечните наблюдават и напътстват хората, помагат им да се развиват и стават свидетели на постигнатите от тях чудеса. През всички изминали векове те остават в сянка и никога не се намесват пряко в човешките дела - до този момент!

Следвайки събитията от "Отмъстителите: Краят" (2019 г.), неочаквана трагедия принуждава Вечните да се разкрият и да се обединят срещу най-древния враг на човечеството – Девиантните.

Макар и предотвратен от Отмъстителите, опитът на Танос да унищожи половината от живите същества във Вселената има сериозни последици. Резултатът – появата на древни същества, Девианти, за които се смята, че са изчезнали отдавна, и които на свой ред ще се опитат да унищожат хората. От кого Вечните са се крили толкова време? Защо са дали обет да не се намесват в човешките дела и до какво ще доведе тяхното разкриване и появата на Девиантите?

В главните роли са Ричард Мадън като всемогъщия Икарис, Анджелина Джоли като свирепия воин Тена, Джема Чан като обичащата хората Серси, Кумейл Нанджиани като притежаващия космически сили Кинго, Лорън Ридлоф като супербързата Маккари, Брайън Тайрий Хенри като интелигентния изобретател Фастос, Салма Хайек като мъдрата духовна лидерка Аяк, Лиа Макхю като вечно младата стара душа Спрайт, Дон Лий като могъщия Гилгамеш и Бари Киогън като сдържания самотник Друиг. Кит Харингтън се превъплъщава в Черния рицар - Дейн Уитман, който не е част от Вечните.

Снимките са осъществени през юли 2019-февруари 2020 г. във Великобритания, Испания (Канарските острови) и САЩ.

Кастинг

Режисьор: Клоуи Чжао
В ролите: Анджелина Джоли, Ричард Мадън, Салма Хайек, Джема Чан, Кумейл Нанджиани, Кит Харингтън, Брайън Тайрий Хенри, Бари Киогън
Сценаристи: Матю Фърпо, Райън Фърпо, Патрик Бърли, Клоуи Чжао
Продуцент: Кевин Файги
Музика: Рамин Джавади
По книгата на: Джак Кърби
Оператор: Бен Дейвис
Copyright © 2024 Dir.bg.