Земя

Land

САЩ | 2021г | 89 минути | Драма | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 12.02.2021
Премиера в България: 07.05.2021
Производител: Big Beach Films, Cinetic Media, Nomadic Pictures, Focus Features
Разпространител: Форум Филм България

Съкрушена жена, едва оцеляла в пустошта, търси нов живот в Уайоминг, извън удобствата на града. Тя ще опита да живее отново.

Режисьорски дебют на Робин Райт - филм за изцелението и трансцендентната сила на човешкия дух и доброта, пътят на една жена, която е сполетяна от разтърсваща трагедия и търси начин да продължи живота си в усамотение сред великолепната, но непрощаваща дива природа на Америка.

Изправена пред бъдеще, което никога не си е представяла, Иди Холцер (Робин Райт) решава да напусне пределите на конвенционалното общество и да прекъсне всякаква връзка с предишния си живот. Тя закупува отдалечено късче земя със стара дървена колиба сред дивата пустош на Уайоминг, запасява се с провизии за няколко месеца и започва своето ново съществуване в този суров и непознат свят, където миг невнимание може да е фатално. Скоро лятото се превръща в есен, а след това в зима, и въпреки силата и упорството си, Иди постепенно губи битката с дивата природа и се оказва на прага на смъртта.

Животът й е спасен от местния ловец Мигел Борас (Демиан Бичир), който минава наблизо. Тих и с търпелив характер, Мигел, който сам е преживял тежка лична трагедия, помага на Иди да си стъпи на краката и я учи на умението да оцелява. Въпреки нежеланието и на двамата да говорят за миналото си, между тях възниква неочаквано приятелство, което носи изцерение и успокоение на изтерзаните им души.

Робин Райт:
"Във филмите и във всекидневния ни живот има толкова много истории за загуба и болка, като често възниква фундаменталният въпрос: как да продължим напред? Това пътуване никога не е едно и също за хората и въпреки това често, ние и близките ни, имаме очаквания за това как трябва да понесем скръбта и кога ще се „оправим“. Времето и пространството, което ни е необходимо, не е индивидуализирано. "Земя" е личната история на човек, изправен пред екстремна ситуация. Надявам се филмът да вдъхнови зрителите да повярват в собствената си издръжливост и в способността на хората да правят добро."

Снимките са осъществени през октомври 2019 г. в Канада.

Прожекция на София Филм Фест: 23.03.2021 г.

Кастинг

Режисьор: Робин Райт
В ролите: Робин Райт, Уорън Кристи, Ким Дикенс, Демиан Бичир, Брад Лиланд
Сценаристи: Джеси Чатъм, Ерин Дигнъм
Продуценти: Лиа Холзър, Лора Кенеди
Оператор: Боби Буковски
Copyright © 2024 Dir.bg.