Чичо Коледа

Uncle Claus

България | 2021г | 119 минути | Комедия , Романтичен | Официален сайт
- 7.3/10

За филма

В разпространение от: 28.08.2021
Премиера в България: 26.11.2021
Производител: Cinemaq Film Production
Разпространител: Urban Media, bTV Studios

По действителен случай - телевизионния репортаж „(Не)осиновени“ от 17.12.2017 г. по bTV.

Когато най-малко очакваш някой да ти помогне, можеш да срещнеш своя Чичо Коледа заспал на автобусна спирка... Малко преди да замине с осиновителите си за Америка, където ще се сбъднат мечтите му, сираче е изоставено от тях и се оказва на улицата.

Едно дете мечтае да има семейство. Мъж, облечен като Дядо Коледа, трябва да разбере кой е. Таксиметров шофьор, майстор на импровизираната лъжа се запознава с момиче, готово на всичко, за да сбъдне мечтата си. Случайността среща Чичо Коледа и детето с красивата сервитьорка Милена, с улични музиканти – комарджия, пияница и своенравен старец, с любовницата на Датския принц и дори с президента и премиера.

Изоставеният Гошко намира своя Чичо Коледа, който е загубил паметта си. Те са приютени от трима улични музиканти, които са превърнали в свой дом изоставено бомбоубежище. Случайността среща Чичо Коледа и Гошко с много хора. Двамата стават медийна сензация за един ден, а след това всички забравят за тях. Гошко е върнат в дома за сираци, а Чичо Коледа отново остава на улицата. Той, музикантите и Милена вече имат обща кауза: да сбъднат мечтата на детето поне веднъж да празнува истински рожден ден.

Таксиметровият шофьор Марин кара всеки ден на процедури в болницата прикованата в инвалиден стол Ирина. Постепено двамата стават близки, но и разбират, че всеки от тях има своята шокираща тайна. Случайна среща в болницата на Чичо Коледа и Марин води до неочаквана за всички герои развръзка, в основата на която лежи стара снимка отпреди 40 години.

В лавината от комични ситуации всеки от героите търси това, за което жадува най-много – семейство, идентичност, прошка, любов, съчувствие, приятелство. Няма как желанията им да не се сбъднат, стига да повярват в Чичо Коледа. Поредица от неочаквани обрати преобръща живота и взаимоотношенията на персонажите. Откривайки другите, всеки от тях открива и по нещо ново за самия себе си.

Снимките са осъществени през декември 2020 - януари 2021 г.

Прожекция на Любовта е лудост - Варна: 28.08.2021 г.
Прожекция на Златна роза - Варна: 27.09.2021 г.
Прожекция на Киномания: 23.11.2021 г. (гала премиера).

Кастинг

Режисьор: Ивайло Пенчев
В ролите: Филип Аврамов, Ален Ангелов, Малин Кръстев, Симона Халачева, Васил Банов, Стефан Денолюбов, Свежен Младенов, Милена Аврамова, Китодар Тодоров, Меглена Караламбова, Ивайло Драгиев, Аня Пенчева
Сценаристи: Божан Петров, Сценарист, Весел Цанков
Продуценти: Ивайло Пенчев, Стоян Стоянов
Музика: Георги Стрезов, Александър Костов, Симеон Едуард, Велислава Георгиева
Оператор: Георги Челебиев
Copyright © 2024 Dir.bg.