Къде си, Адам?

Де ти, Адаме?

Украйна, Гърция | 2019г | Документален | Официален сайт
- 4/10

За филма

В разпространение от: 24.11.2019
Разпространител: А Плюс Филмс

"Where are you, Adam?":

Филм за монашеското ежедневие в манастира Дохиар (Света Гора, Атон).

Уединеният монашески живот е пълен с автентични персонажи и „всекидневни светци“ - безпрецедентен начин на живот в жива монашеска общност посред XXI век.

Сю жетътiе развива в древния манастир Дохиар на западния бряг на Атон – един от полуостровите в Егейско море, отдаден преди повече от хиляда години за изключително ползване на православните монаси. Природните картини са вплетени в почти непрекъсната поредица от труд и молитва, илюстрирайки ритмичната връзка между човека и природата, като по този начин намекват за рая, за който всички копнеем в дълбините на душите си.

Но перлата на този великолепен византийски пейзаж се явяват самите монаси с тяхната топлина и самобитност. В ежедневието им, всеки има своите радости, надежди и слабости. Централната фигура е старецът на манастира, игуменът Григорий, чийто дългогодишен опит на духовен възпитател го възнаграждава с дълбоко разбиране на човешката душа и нейното желание да се върне към състоянието, присъщо на човешката природа на Адам отпреди грехопадението.

Прожекция в кино Люмиер - София: 23.12.20221 г.

Кастинг

Режисьор: Александър Запорошченко
Продуцент: Александър Плиска
Музика: Святослав Лунев
Copyright © 2024 Dir.bg.